İhtiyaç sahiplerine Ramazan bereketi

İhtiyaç sahiplerine Ramazan bereketi

Paylaşmanın daha çok hatırlandığı mübarek Ramazan ayı yaklaşırken ihtiyaç sahipleri, kuruluşların yardımları sayesinde mutlu oluyor.

İHH-Ayder ve Dost Eli dernekleri de Ramazan ayında tüm hızıyla gönüller yapmaya ve hayırlara vesile olmaya devam edecek.
 
İHH-Ayder ve Dost Eli dernekleri, Ramazan ayında da çalışmalarını sürdürüyor. İHH Ayder, 90 TL karşılığında 'Yetim Sponsorluğu' sistemiyle yetimlerin yüzünü güldürüyor. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde yapılacak faaliyetler hakkında bilge veren İHH Ayder İcra Müdürü Veli Malkır, 'Ramazanda her sene olduğu gibi öncelikli olarak kumanya dağıtımlarına öncelik veriyoruz. Yetim sponsorluk sistemimiz de var. Aylık 90 TL karşılığında bir yetimin ihtiyaçları karşılanabiliyor. Ailelerimiz bir yetimin sponsoru olsun, ister yurt içi ister yurt dışı yardımlarımızla herkesin yüzü gülsün istiyoruz.' dedi. "Gönlümüz ihtiyaç sahibi tüm ailelere yardımlarımızı ulaştırmaktan yana" diyen Malkır, 'Konya'da ki ihtiyaç sahibi ailelere Suriye'den gelmiş mültecilere merkezimizden sağlanan gıda paketlerimizi dağıtacağız. Konya'da bizim hedefimiz; ihtiyaç sahibi 500 aileye ulaşmak. Bir aile 7-8 kişiden oluşuyor, hepsine ulaşmamamız mümkün olmayabiliyor. Ancak ulaşabildiğimiz kadar yardımlarımızı sürdüreceğiz.' şeklinde konuştu
 
'YETİMİ BOL EVLERDE İFTAR SOFRALARI AÇILACAK'
 
2014 yılı Ramazan ayı içerisinde yapacakları çalışmalarla ilgili Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer de bilgi verdi. Başkan Seçer, 'Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde birçok hayırlı çalışmaların gerçekleşmesinde alan el ile veren el arasında köprü olma vazifemizi en iyi bir şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi özellikle eşi vefat etmiş yetimi bol evlerde iftar sofraları açılacak. Gönüllü ev hanımlarının hazırladığı yemeklerle aileler ziyaret edilecek ve yapılan iftarla bu evlerde güzel bir birliktelik sağlanacak.' diye konuştu.
 
13 ÜLKEDE RAMAZAN'DA DA BİR DOST ELİ VAR
 
Konya'nın yakın çevre ilçelerinde bulunan yetimlere yönelik ise iftar programları bayramlık dağıtımlarının gerçekleştirileceği bilgisini de veren Seçer, 'Ayrıca yurtdışında 13 ülkede Bangladeş, Nijer, Zimbabve, Moğolistan, Tanzanya, Kazakistan, Raunda, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Suriye'de İftar yemeği programımız gerçekleştirilecek olup yine buralarda da gıda yardım paketleri dağıtılacaktır. Dost Eli Derneği'nin bu yıl ki kumanya bedelini 85 TL olarak belirledik.' dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.