İhlas ve Fatiha'yı pirinç tanesine yazıyor

İhlas ve Fatiha'yı pirinç tanesine yazıyor

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli hat sanatçısı Munzer Mahmut, mesleğini sürdürdüğü Mardin'de pirinç tanesine başta İhlas ve Fatiha olmak üzere kısa sureleri yazıyor.

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Mardin’e gelen Suriyeli hat sanatçısının marifeti görenleri hayrete düşürüyor. Pirinç ve makarna tanesine yazı ve resim yapan 20 yaşındaki Suriyeli hat sanatçısı Munzer Mahmut, Nas, Fatiha ve diğer kısa sureleri pirinç tanesine yazıyor. 

Suriye'den anne ve babasıyla Mardin'e gelen Mahmut, Şam'da öğrendiği mesleğini Cumhuriyet Meydanı'nda kiraladığı bir dükkanda ekmek parası için sürdürmeye çalıştığını ve bu şekilde geçimini sağladığını söyledi. Şişede kum sanatını Şam’da öğrendiğini ifade eden Mahmut, 2 yıl içinde öğrendiği bu mesleğini geldiği Mardin’de de devam ettirdiğini kaydetti. Mahmut, "Bunun yanında birde pirinç ve makarna tanesine yazı yazıyoruz. İlk önce bir harf yazdım, ondan sonra bir isim, sonra iki isim derken şuan İhlas gibi kısa süreleri pirinç tanesine yazabiliyorum" dedi.

Türkçe'yi de öğrenmeye başladığını aktaran Mahmut, böylece hem işini yapmaya devam ettiğini hem de başkasına muhtaç olmadan ailesine baktığını ifade etti. Mahmut, Mardinlilerin ilgisinden de memnun kaldığını sözlerine ekledi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.