İhlas Vakfı Sudan'da İnsanlığın Hizmetinde

İhlas Vakfı Sudan'da İnsanlığın Hizmetinde

Özellikle Afrika’ya yapılan insani yardımların en büyük tedarikçilerinden biri olan İhlas Vakfı bu kez Sudan’da ihtiyaç sahibi yoksul halkın en büyük sorunlarından olan “Su” derdine çare oldu.

Özellikle Afrika'ya yapılan insani yardımların en büyük tedarikçilerinden biri olan İhlas Vakfı bu kez Sudan'da ihtiyaç sahibi yoksul halkın en büyük sorunlarından olan "Su" derdine çare oldu.

Sudan'ın başkenti Hartum'un çevresindeki Müslüman köylerine yaklaşık 3 yıldan bu yana düzenli olarak yardım sağlayan İhlas Vakfı, Fikirevim Reklam Ajansı'nın katkılarıyla bu köylerdeki su sıkıntısını gidermek için su motoru ve ekipmanlarını hizmete soktu.

İnsanların bidonlarla ve varillerle su taşıdığı köyler için hayati önem taşıyan su kuyusunun açılmasıyla bölge halkı büyük sevinç yaşadı. Bölgedeki Hülafa-i Raşidin Vakfı ile müşterek olarak yardım faaliyetleri sürdüren İhlas Vakfı'nın Sudan Temsilcisi Müştak Saygın, bölge insanının çok daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, su kuyusunun tekrar faaliyeti geçmesi için yardımcı olan Fikirevim Reklam Ajansı çalışanlarına müteşekkir olduklarını belirtti.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, yapılan hayratla Sudan'da birçok Müslümanın hayır duasını aldıklarının belirtti. Su sorununun Afrika için hayati bir mesele olduğunun altını çizen Okyay, hayırseverlerin yardımlarıyla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Sudan'da bölgesel olarak altı vakıfla ortak çalışmalar yaptıklarına değinen Okyay, "Bölgede 6 ayrı vakıf ve derneğe İhlas Vakfı olarak yardımlar yapıyoruz. Ayrıca okullarda okuyan öğrencilerin sabah kahvaltısı ve öğle yemeklerini de Türkiye'den hayırsever insanların destekleri ile karşılıyoruz." dedi. Bu yardımların Afrika başta olmak üzere Asya ve dünyanın çeşitli bölgelerinde devam ettiğini hatırlatan Okyay, fakir ve yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatma gayreti ve çabası içinde olduklarını ifade etti.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.