Ihlamur fiyatı altınla yarışıyor

Ihlamur fiyatı altınla yarışıyor

Havaların iyice soğumasıyla birlikte ıhlamura talep artmaya başladı. Soğuk günlerin sıcak içeceği ve vitamin deposu olan ıhlamur, bu sene ürünün az ama kaliteli olmasından dolayı fiyat noktasında altınla yarışıyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve kış aylarında bolca tükettiği ıhlamurun fiyatı talebin artmasıyla birlikte tavan yaptı. Geçen yıla oranla yüzde 40 oranında zamlanan ıhlamurun kilosu 100 TL'den satılıyor.
 
"VATANDAŞLAR 100-150 GRAM ALIYOR"
 
Baharatçı esnafı Haşim Görücü, vatandaşların 100-150 gram ıhlamur aldığını ifade etti. 100-150 gram ıhlamurun 5-6 sefer demlendiğini kaydeden Görücü, "Vatandaşlar, her kış 100-150 gram ıhlamur alır, bunu 5-6 sefer demler ve kış sezonunu bitirir" dedi.
 
Görücü, ıhlamurun çaydan farklı olarak bir demliğinin 5 sefer demlenebildiğini belirterek, "Ihlamurun birkaç kez demlenebilmesi nedeniyle vatandaşlar az miktarda alıyor. Fiyatlarda bu sene büyük bir artış oldu. Bu sene az ama kaliteli bir ıhlamurun olması fiyat artışındaki en büyük etken oldu. Fiyat artışına rağmen talep oldukça yüksek. Satışlar iyi" ifadelerini kullandı.
 
"DOĞAL ANTİBİYOTİK"
 
Vatandaşların fiyat yüksekliğine rağmen ıhlamuru tercih ettiklerini dile getiren Görücü, şunları söyledi: "Ihlamur, soğuk günlerin sıcak içeceği olarak biliniyor. Vatandaşlarımız bu nedenle ıhlamura ilgi gösteriyor. Ihlamur, en doğal antibiyotiktir. C vitamini deposu olan ıhlamurun fiyatına vatandaşlarımız itiraz etmeden alıyorlar."
 
Ihlamurun grip enfeksiyonuna iyi geldiğini ifade eden Görücü, "Ihlamur, üst solunum yollarına ve öksürüğe iyi gelir. Bu nedenle kış günlerinde ıhlamur vazgeçilmezler arasında yer alıyor" dedi.
 
"BARDAK HESABINA GÖRE ÇAYDAN DAHA EKONOMİK"
 
Görücü, 100 gram bir ıhlamurdan 300 bardak içecek çıktığını kaydederek, "Tabi kilosunun 100-120 TL olması büyük bir meblağ olarak görülüyor. Ama bardak hesabına böldüğümüzde çaydan daha ekonomik. Ortalama 100 gramdan 300 bardağa yakın bir ıhlamur alıyorsunuz. Yani 300 bardak ıhlamuru 10 TL'ye almış oluyorsunuz. Buda çok büyük bir rakam değil. Sadece kilo fiyatı insanlara yüksek geliyor. Fiyatı görünce biraz düşünüyorlar ama ince bir hesap yaptıklarında fiyatının çaydan uygun olduğunu görüyorlar" diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.