Ihlamur Altınla Yarışıyor

Ihlamur Altınla Yarışıyor

Tavşanlı’da şifalı bitkiler satışı yapan Halil Dalakçı, altınla yarışan Ihlamur’a bu yıl yüzde 20 oranında zam geldiğini söyledi.

Ihlamur satışlarını değerlendiren Dalakçı, Tavşanlı’da çeşitli noktalarda satışı yapılan ıhlamur bitkisinin fiyatı geçtiğimiz yıla oranla büyük ölçüde arttığını söyledi.. Geçtiğimiz yıl Tavşanlı’da kış mevsiminin sert geçmemesinden dolayı tüketimin istenen düzeyde olmadığını belirten esnaflar, bu kış şifalı bitki satışlarından umutlu olduklarını kaydetti.
 
Kantaş Baharat sahibi Halil Dalakçı, ıhlamur bitkisinin yaprak ve çiçek olmak üzere ikiye ayrıldığını belirterek şunları söyledi;
 
“Tavşanlı İlçemize ağırlıklı olarak Bursa Keles ve Simav ilçelerinden ıhlamur gelmektedir. Ihlamur yapraklarının fiyatları 60 ile 100 TL arasında satılırken, çiçeklerin fiyatları ise 120 TL’den başlayarak 150 TL’ye kadar yükselmektedir. Bugün çeyrek altının fiyatını 140 TL olarak düşündüğümüzde Ihlamurun kilosu altını geçmiş durumdadır.“
 
Diğer taraftan Tavşanlı’da Mart ayına kadar ıhlamur satışlarının sürdüğünü ifade eden Halil Dalakçı, vatandaşların üşüyüp, soğuk havayı hissettiğinde şifalı bitkilere yöneldiğini, önümüzdeki günlerde ıhlamur fiyatlarının yükselmeye devam edebileceğini kaydetti.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.