İHH'ya İİT Türkiye danışmanı statüsü

İHH'ya İİT Türkiye danışmanı statüsü

İHH İnsani Yardım Vakfının, İslam İşbirliği Teşkilatına danışman statüsü resmen onaylandı.

İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan yazılı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterliğinin 9-11 Aralık 2013'te Gine Cumhuriyeti'nde düzenlenen Dışişleri Bakanları İİT Konseyi (CFM) 40. oturumunda, üye İİT ülkelerinden 12 insani yardım kuruluşuna danışman statüsü verdiği belirtildi.

İİT şemsiyesi altında İHH ile danışman statüsü verilen diğer kuruluşların insani çalışmaları kolaylaştırmak için yol haritası çıkarmasının öngörüldüğü aktarılan açıklamada, İHH dışında, Qatar Charity (Katar), Sheikh Eid bin Muhammed Al Tani Charitable Association (Katar), International Islamic Charitable Society (Kuveyt), Islamic Relief Agency (Sudan), Munazamat Dawa Islamiyah (Sudan), Zamzam Charitable Foundation (Somali), Al-Amn Charitable Work Foundation (Fas), Peace and Development Humanitarian Foundation (Mali), Hashemite Jordania Charitable Foundation (Ürdün), Imam Khameini Charitable Foundation (İran) ve Zubair Charitable Foundation'ın da (Sudan) danışman statüsü aldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Danışman statüsü verilen insani yardım kuruluşları, İslam ülkeleri ve dünyanın farklı bölgelerindeki afetlerde, yardım faaliyetlerinde önemli roller oynayacak. BM'deki danışmanlık statüsünden sonra ikinci bir uluslararası örgüt olarak İİT'de böyle bir prestijli ödül kazanmış olması İHH'nın ve Türkiye'deki hayırseverlerin uluslararası çapta yürüttükleri çalışmalarda büyük katkı sağlayacak. İHH'yı tüm karalama girişimlerine rağmen uluslararası aktörler İHH'nın insani yardımlardaki önemli konumunu bir kez daha tescil etmiş oldu."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.