İHH'nın 'Yetim Projesi'ne Milli Eğitim'den tam destek!

İHH'nın 'Yetim Projesi'ne Milli Eğitim'den tam destek!

İHH'nın 'Yetim Projesi'ne İstanbul Milli Eğitim'den tam destek!

İHH'nın başlattığı, MEB ile Eğitim Bir Sen'in de ortağı olduğu "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin İstanbul istişare ve değerlendirme toplantısı, her ilçeden bir temsilcinin katılımıyla Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. İHH Gönüllüsü eğitimciler, 'yetim kardeş' projesinin İstanbul'daki tüm okullarda ivedilikle yaygınlaştırılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

NUSRET TOKUR / İSTANBUL - Savaş, doğal afet ve yoksulluğun yaşandığı bölgelerde yetim ve korumasız çocuklara yönelik olarak çalışmalar yapan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın hayata geçirdiği “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ülke genelindeki tüm okullarda dalga dalga yayılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda gönüllük esasıyla projeye destek olunması yönünde yaptığı çağrı karşılık buldu. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren projenin desteklenmesi yönünde çağrı yapan Bakanlık, MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük imzasıyla, konuyla ilgili 81 il valiliğine bir yazı göndererek bu yıl da projeye destek olunmasını istedi. 

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM'DEN PROJEYE TAM DESTEK

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de İHH'nın 'Yetim Kardeş' projesine tam destek vererek, il genelindeki tüm okullarda kampanyanın uygulanması ve yürütülmesi için hazırlık yapmaya başladı. Bu kapsamda bugün Cağaloğlu Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda bir topantı gerçekleştirildi. İstanbul'daki tüm ilçelerden birer temsilcinin ve İstanbul İl Milli Eğitim Ar-Ge Ekibi'nin hazır bulunduğu etkinlikte Eğitimci Hasan Bilici sunum yaparken, projenin il genelindeki tüm okullarda süratle yaygınlaştırılması noktasında fikir alışverişinde bulunuldu. 

Projenin ayrıntıları hakkında dinleyicilere bilgiler de aktaran Bilici, İstanbul'daki toplam 3061 eğitim kurumundan şu anda 629'nun bu çalışmaya aktif katılım sağladığını, İstanbul Milli Eğitim bünyesindeki okulların ise bugün itibariyle 3043 yetime sponsor olunduğunu, ancak bu sayının yetersiz olduğunu vurguladı.

ADALI: 2023 HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAYACAK BİR PROJE

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Adalı ise yaptığı konuşmada, 'son derece faydalı' bir çalışma olarak değerlendirdiği 'Her Sınıfın Bir Yetim kardeşi Var' projesinin değerler eğitimi ve 2023 hedefleri açısından ülkeye katkı sağlayacağını vurguladı. "İHH, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen'in ortaklaşa başlattığı projeye biz de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katkı sağlamak istiyoruz" diyen Adalı, "Herkes bir şeyler yapmak istiyor, biz de herkesi bu projeye dahil etmek istiyoruz. Şu andaki rakamlar oldukça yetersiz.. Okullarımızdaki yetim kardeş sayısının arttırılması noktasında azami gayret içerinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.