İHH'nın Suriye'ye yardım tırları yola çıktı

İHH'nın Suriye'ye yardım tırları yola çıktı

İHH'nın içerisinde battaniyeden çocuk bezine, undan çeşitli gıdalara 44 ton yardım bulunan 71. ve 72. yardım tırları, Suriye'ye gönderildi.

İHH'nın içerisinde battaniyeden çocuk bezine, undan çeşitli gıdalara 44 ton yardım malzemesi bulunan 71. ve 72. yardım tırları, Suriye'ye dualarla gönderildi.

Yardımlarla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, 4 yıldır yetimlere yardımda bulunan sponsorları, her sene 1 Ocak'ta kahvaltı programında buluşturduklarını belirterek, yaklaşık bin 500 sponsor aileye bugün kahvaltı verdiklerini söyledi.

Dünyada 49 farklı ülkede, Türkiye'de de 55 farklı şehirde toplam 52 bin yetime düzenli destek sağladıklarını belirten Sinan, "Bunun dışında suyu olmayan yerlerde su kuyusu ve katarakt ameliyatlarımız gibi insani yardımlarımızı burada istişare ediyoruz" dedi.

Sinan, Ankara olarak 72. yardım tırına ulaştıklarını, bugün Suriye'ye yolcu ettikleri 2 yardım tırının içerisinde battaniyeden, çocuk bezine, undan çeşitli gıdalara 44 ton yardım malzemesi bulunduğunu belirtti.
İHH Ankara Şubesi'nin üzerinde "Komşuluk hakkı için 71.ve 72. yardım tırları Suriye yollarında" yazılı tırları, Keçiören'den yetimlere sponsor olan vatandaşların dualarıyla uğurlandı.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.