İHH'dan Van'daki 64 aileye konut

İHH'dan Van'daki 64 aileye konut

İHH, Kuveyt merkezli IICO işbirliği ile Van depreminden etkilenen 64 aileye konut dağıttı

İHH İnsani Yardım Vakfı ile merkezi Kuveyt'te bulunan Kuveyt Yardım Kuruluşu IICO desteğiyle Van'da 7,5 dönümlük arazi üzerine, 4 blok halinde inşa edilen 64 daire, 2011 depremlerinden etkilenen ailelere dağıtıldı.
 
Bir otelde düzenlenen daire teslim töreninde konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Kuveyt Emiri'nin Birleşmiş Milletler'de "Yılın insani yardım lideri" seçildiğine dikkati çekerek, şu anda dünyanın birçok yerine Kuveyt'ten yardımların gittiğine işaret etti.
 
Bölgedeki karışıklıkları bildiklerini, Kürt, Türk, Arap kardeşliğine birtakım darbelerin vurulduğunu gördüklerini söyleyen Yıldırım, "İslam dünyasını parçalamak Müslümanları birbirinden koparmak için dünyanın her yerinde planlar yapılıyor. Araplar gelip burada evler yaptılar. İslam dünyasına şu mesajı veriyoruz. Kürt, Türk, Arap, kim olursa olsun biz kardeşiz. Meselelerimizi biz çözeriz. Dünyanın birçok ülkesinde doğal afetlerde, savaş bölgelerinde bulundum. Sadece bu ülkede çok hızlı şekilde doğal afetlere müdahale ve kalıcı projelerin bittiğine tanıklık ettim. İnşallah bu kurumumuzla Gazze'de yıkılan evlerin onarımını yapacağız ve Suriye'yi yeniden inşa edeceğiz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından İHH tarafından yapılan çalışmalarda tamamı eşlerini kaybeden ve yetim çocukları bulunan kadınlara anahtarları teslim edildi.
 
Törende İHH Genel Başkanı Yıldırım, IICO Başkanı Al-Matuk'a yetim bir çocuk tarafından yapılan tabloyu hediye etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı ile IICO desteğiyle yaptırılan 64 daire ve bir sosyal tesisin, 2 milyon 625 bin 699 dolara yaptırıldığı bildirildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.