İHH'dan Tanzanya'da coşkulu açılış

İHH'dan Tanzanya'da coşkulu açılış

Tanzanya'nın farklı bölgelerinde İHH'nın inşa ettiği kalıcı projelerinin toplu açılışı renkli anlara sahne oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı bir yandan savaş, doğal afet ve açlık ile mücadele eden bölgelerde acil yardım çalışmaları gerçekleştirirken diğer yandan da kalıcı projeler üretmeye devam ediyor.
İHH ekipleri son olarak Tanzanya'da 2013 yılı içerisinde yapımını gerçekleştirdiği kalıcı projelerin açılışını yaptı.

Tanzanya'ya giden İHH ekipleri Zanzibar adası, Daresselam ve Morogoro bölgelerinde yapılan 1 okul, 3 cami, 1 sağlık ocağı ve 1 medresenin açılışını gerçekleştirerek kullanıma açtı.

İLAHİLERLE AÇILIŞ

İHH Kocaeli İnsani Yardım Derneği'nin Tanzanya'nın Zanzibar adasında inşa ettirdiği Fatih Camii, Abdülhamit Han Medresesi ve Karamürsel Kimder Su kuyusu projesinin açılışı da renkli anlara sahne oldu. Açılış için gerçekleştirilen törende Tanzanyalı Müslümanların seslendirdiği ilahi, izleyenleri mest etti.

İHH ALBİNO KAMPINDA

Tanzanya'daki toplu açılışların ardından Shinyanga bölgesindeki Albino kamplarını ziyaret eden İHH ekipleri kampta incelemelerde bulundu.
Kampın acil ihtiyaçlarını belirleyen İHH ekipleri hemen çalışmalara başladı. İlk etapta kamp için 4 tane güneş paneli alınarak kampın elektrik sıkıntısı giderildi. Çocuklar için oyuncak ve giysiler alınarak dağıtıldı.

Kampın yeni yatakhanesinin inşaatı, yemekhane ve tuvaletlerinin restorasyonu ve kamp içerisinde oyun alanı için ise çalışmalar sürüyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.