İHH'dan Suriye'ye milyon dolarlık yardım

İHH'dan Suriye'ye milyon dolarlık yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın sürdüğü Suriye'ye kışlık giyecek ve undan oluşan 35 yardım TIR'ı gönderdi. TIR'lardaki malzemelerin değerinin 1 milyon dolar olduğu belirtildi.

Katar ve Şam'daki yadım kuruluşlarının desteği ile İHH'nın Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki lojistik merkezinde toplanan yardım malzemeleri, törenle Suriye'ye gönderildi. Törende konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, Suriye halkına savaşın başladığı günden bu yana yardım gönderdiklerini söyledi.

Bugüne kadar Suriye'ye 5 bin TIR'lık bir yardım malzemesi gönderdiklerini belirten Aynacı,"İHH olarak Suriye'deki halkın haklı direnişinin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu 35 TIR'dan oluşan bir yardım konvoyumuz daha Suriye içerisine yollanacak. Yardımlar Hama, Halep, İdlib, Humus kırsalında halkın gerçekten ihtiyaç duyduğu bölgelerde dağıtılacak. İçerisinde gıda kolileri, un, kışlık giyecekler, battaniye bulunuyor" diye konuştu.
Konuşmanın ardından değeri 1 milyon dolar olduğu belirtilen 500 ton un, 30 bin adet battaniye, 16 bin 500 eldiven, bere ve bot taşıyan 35 yardım TIR'ı Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı. Yardım malzemelerinin Cilvegözü ile Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapsı arasındaki tampon bölgede boşaltılıp buradan Suriye'nin değişik bölgelerine gönderileceği bildirildi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.