İHH'dan Suriye'ye günde 20 bin ekmek

İHH'dan Suriye'ye günde 20 bin ekmek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH lojistik merkezindeki mobil fırınından günde 20 bin ekmek Suriye halkına ulaştırılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı lojistik merkezindeki fırının yanmasından sonra kurulan mobil fırında çalışmalar sürerken, İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, mobil fırında günde 20 bin ekmek üretimi yapıldığını bildirdi. Ekmekler ise Türkiye sınırına yakın yerlerdeki çadır kentler ile iç kesimlerdeki güvenli bölgelere gönderiliyor. Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, rejiminin kontrolündeki bölgelere ulaşmanın zor olduğunu, halkın ise ekmek ve temel gıda maddesi bulmakta zorlandığını belirterek, “10 milyon insan açlıkla mücadele ediyor. Savaştan dolayı bombaların altında hayata tutunan halk gıda maddesi bulmakta sıkıntı çekiyor. Ekmeklerimizi, sınıra yakın çadır kentlerle diğer bölgelerdeki halka da gönderiyoruz" dedi.

Yardımlarının sürdüğünü belirten Karacaoğlu, rejimin özellikle fırın ve pazar yerlerini hedef aldığı için halkın ekmek bulmakta zorlandığını, hatta rejimin kontrolündeki bölgelere yardım ulaştırılmasının engellendiğini sözlerine ekledi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.