İHH'dan Suriye'ye Bin Ton Un Yardımı

İHH'dan Suriye'ye Bin Ton Un Yardımı

İHH, Al İmdat kurumunun İngiltere ve Güney Afrika ofisleri ile birlikte Suriye’ye bin ton un gönderdi.

İHH’nın Suriye’deki ihtiyaç ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımları sürüyor. İHH Reyhanlı Ofisince, “Sana İhtiyacım Var Kampanyası” kapsamında İngiltere ve Güney Afrika’daki bağışçıların desteği ile hazırlanan bin ton un, İHH Reyhanlı Lojistik ve koordine merkezinde düzenlenen uğurlama töreniyle Suriye’ye gönderildi.
 
Törende konuşan Suriye Çalışmaları Kordinatörü Muhammet Yorgancıoğlu, Suriye krizi başladığından beri yardımlara devam ettiklerini belirterek, “Bizi ve Suriye halkının yalnız bırakmayan Al İmdat kurumuna teşekkür ederim” dedi.
 
Suriye’deki son durum hakkında bilgiler veren Yorgancıoğlu, “Milyonlarca insan evlerini terk ederek Suriye içinde nispeten daha güvenli bölgelere veya komşu ülkelere sığındı. Bu insanlar hayatlarını kurtarmak için kaçıyorlar. Bunlara yardım ulaştırmak hepimizin görevi” diye konuştu.
 
Bin ton unun 650 tonu Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan, geri kalan 350 tonu da Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye’ye geçerek İHH ekipleri tarafından Halep, İdlip, Lazkiye, Humus ve Hama’da ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafında bu zamana kadar Suriye’ye 3 bin 500 TIR gönderildiği kaydedildi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.