İHH’dan Suriye’ye 1400 kurban

İHH’dan Suriye’ye 1400 kurban

İHH, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından Kurban Bayramı’nda Suriye’de 1400 hisse kurban kesimine başlandığı bildirildi.

Suriye halkının, iç savaştan bu yana çeşitli bölgelerdeki saldırılarla birlikte girdiğini ifade eden İHH Suriye Çalışmaları Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, temel gıda maddesi bulmakta zorluk çeken halka iç karışıklığın başladığı günden bu yana yardım ulaştırdıklarını, İHH olarak Kurban Bayramı’nda 1000’i küçük baş, 400’ü büyükbaş olmak üzere toplam 1400 hisse kurban kesimine başladıklarını söyledi.

Dünyanın 99 ülke ve bölgesinde kurban kesimi gerçekleştiren İHH’nın Kurban Bayramı’na bombalar altında giren Suriye halkına hisseleri ulaştırmaya başladıklarını ifade eden Karacaoğlu, “Suriye’nin Halep ve İdlip başta olmak üzere Humus, Hama, Lazkiye, Şam ve Doğuguta gibi yardım ulaştırılması en zor bölgelerde kurban kesimlerine başlandı. 20 ayrı İHH ekibinin gerçekleştirildiği 2015 kurban organizasyonunda kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor” diye konuştu.


IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.