İHH'dan Suriye'ye 10 bin kişilik konteyner kent

İHH'dan Suriye'ye 10 bin kişilik konteyner kent

İHH İNSANİ Yardım Vakfı Kilis Koordinatörü Erhan Yemelek, Türkiye sınırındaki Suriye'nin Azez ilçesine 10 bin kişinin barınacağı konteyner kent kurulması için çalışıldığını söyledi.

Erhan Yemelek, 3 yıldır Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı çevresinde 30 bin civarında kişinin barınmasının sağlandığı çadır kentler kurduklarını ve burada sığınmacıların günlük ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.
 
Hedef 10 bin kişinin barınması
 
Yemelek, son zamanlarda Suriye'nin iç kesimlerinde artan çatışmalarla birlikte sınıra gelen Suriyelilerin barınması için Azez ilçesinin Sucu Köyü bölgesinde yeni bir kamp için çalışmalara başladıklrını belirterek, "Altyapı çalışmaları devam eden kampta 10 bin kişinin barınmasını amaçlıyoruz.
 
Bugüne kadar Suriye'de yapılmış en büyük proje
 
Bu kamp bugüne kadar Suriye'de yapılmış en büyük proje olma özelliğini de taşıyor. Yaklaşık 95 dönüm alana kurulacak konteyner kentte yemekhane, sağlık ocağı, cami ve sosyal tesisler de yer alacak" dedi.
 
İHH Koordinatörü Erhan Yemelek, AFAD'ın Türkiye'de kurduğu kampların benzerini, Suriye tarafına biraz daha düşük standartlarda oluşturmaya çalıştıklarını anlatarak, "Düzensiz çadır yapılanmasından dolayı konteyner kent yapma kararı aldık. Hava şartlarının uygun olmadığı dönemlerde çadırlar büyük sıkıntı oluyor. Çadırdaki insanları konteynerlere aktardığımız taktirde Esselame bölgesini daha düzenli ve tertipli hale getireceğiz. İnşallah bundan sonra sınır ötesinde yaşam daha güzel olacak" diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.