İHH'dan Reyhanlı'daki Suriyelilere yardım

İHH'dan Reyhanlı'daki Suriyelilere yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antalya Şubesi, Reyhanlı'daki Suriyelilere bir tır gıda, battaniye, ayakkabı ve kıyafet gönderdi

Hacı Yusuf Öztürk Camisi'nde toplanan İHH gönüllüleri, toplanan eşyaları birlikte tıra yükledi. Yükleme işleminin ardından tır, dualarla yola çıktı.

İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananların savaş değil adeta katliam olduğunu söyledi. İHH'nın Bosna Hersek savaşıyla ortaya çıktığını anlatan Yıldırım, dünya coğrafyasındaki mazlumlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yıldırım, İHH Antalya Şubesi olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Suriyelilere gıda, battaniye, ayakkabı ve kıyafet yardımı gönderdiklerini, ileriki günlerde iki tır daha göndereceklerini bildirdi.

İHH tırlarıyla ilgili iddialardan son derece rahatsız olduklarını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

Bizim Müslümanlara yardım etmekten başka amacımız yok, sadece insani yardım götüren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bunun da karşılığı ne olursa olsun yardımlara devam edeceğiz. Tırlarımız, İHH bürolarımız, evlerimiz basılsa da bilgisayarlarımıza el koysalar da biz Suriye'nin, Gazze'nin, Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan savcılara çağrıda bulunuyorum. İstediğiniz zaman tırlarımızı, evlerimizi arayabilirsiniz ama bulacak olduğunuz tek şey, merhamettir. Suriye'nin derdiyle dertlenen kumbaralar, yardım makbuzları bulacaksınız."

Yıldırım, bugün Suriye'de yaşananların Türkiye'nin başına gelmesi halinde insanların Irak ya da Suriye'den başka göç edecekleri yer olmadığının da altını çizdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.