İHH'dan Musul'dan kaçan mültecilere yardım

İHH'dan Musul'dan kaçan mültecilere yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, IŞİD'in Musul'da kontrolü ele geçirmesi üzerine evlerine terk ederek çevre şehirlere sığınan Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım eli uzattı.

Yaklaşık 1 milyon kişi evinden oldu
 
IŞİD'in Musul'un kontrolünü ele geçirmesinin sonrasında yüz binlerce kişi yollara düştü. Musul'da devam eden çatışmalardan kaçarak Erbil'e sığınanların sayısının 500 bini geçtiği bildirilirken Kerkük ve Duhok kentlerine sığınanlarla birlikte rakamın 1 milyona yaklaştığı belirtiliyor.
 
Bölgede çatışmalar devam ederken İHH ekibi Erbil, Kerkük ve Dahok'a sığınan Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım malzemesi ulaştırdı.
 
İlk olarak Musul sınırına yakın Ha'zır kasabasındaki mülteci kampında yüzlerce aileye gıda kumanyası ile yemek dağıtımı yapılırken, Dahok şehrinin Şeyhan Köyündeki sığınmacılara mutfak malzemeleri, battaniye, gıda kumanyası ile öğle ve akşam yemeği dağıtıldı.
 
1500 Türkmen aileye yardım
 
Telafer, Tuzhurmatu, Tazehurmatu bölgelerinden çatışmalar sebebiyle göç etmek durumunda kalan Türkmen mültecilere de sığındıkları Sincar'daki mülteci kampında ve Erbil'de Kevirgoski ve Ha'zır kampında gıda kumanyası, temizlik malzemeleri dağıtıldı, öğlen ve akşam yemeği verildi.
 
Bölgedeki mültecilerin dağılımı
 
İHH ekiplerinin edindiği bilgiye göre Ha'zır'da 120 aile, Kevirgoski'de 460 aile, Germawa'da 160 aile bulunuyor. Sincar'a sığınan Türkmen mültecilerin sayısı da şu an itibariyle 40 bine yaklaşmış durumda.
 
Kerkük'te ise Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu, Tazehurmatu, Abud, Amirli, Bostanlı, Zangili, Karanas, Çardaklı, Elbuhasan, Küçük Elbuhasan, Pir Ahmed, Sayad, Dereobası köylerinden mülteciler Sincar vilayetine sığındı.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.