İHH'dan Irak'taki mültecilere yardım malzemesi

İHH'dan Irak'taki mültecilere yardım malzemesi

İHH Musul, Kerkük, Telafer, Tuzhurmatu civarındaki Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım malzemesi gönderdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH), Irak'ta Musul, Kerkük, Telafer, Tuzhurmatu civarındaki Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere ulaştırılmak üzere yaklaşık 500 ton yardım malzemesini taşıyan 20 tır, yola çıktı.
 
İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, tırların hareketinden önce Fatih'te Balat Galata Köprüsü İSPARK alanında düzenlediği basın toplantısında, bölgede çatışmalar devam ederken Erbil, Kerkük ve Dahok'a sığınan Türkmen, Kürt ve Arap mültecilere yardım malzemesi ulaştırdıklarını anlattı.
 
Dede, yaklaşık 13-14 yıl önce ABD'nin Orta Doğu'ya bıraktığı ateşin yanmaya ve insanları öldürmeye devam ettiğini ifade ederek, bu süreç içerisinde Irak'a yardımlarının devam ettiğini söyledi.
 
Bugün de İstanbul'dan 5, Reyhanlı ve Kilis'ten 15 olmak üzere 20 tırlık yardım malzemesinin Irak'a gönderileceğini belirten Dede, Irak'taki mazlum insanların yaralarına bir nebze olsun merhem olmaya çalıştıklarını aktardı.
 
Irak'ta son olaylarla birlikte 800 bin insanın mağdur edildiğine dikkati çeken Dede, şu görüşleri dile getirdi:
 
"Son gelişen hadiseler, Irak'ta ulaşılmaya çalışılan istikrarın bozulmasına vesile olmuştur. Resmi rakamlara göre orada 800 bin insan mağdur olmuş ve yerlerinden göç etmek zorunda kalmışlardır. Olayların yaşandığı ilk andan itibaren ekiplerimiz bölgedeydi ve onların verdiği bilgiler çerçevesinde yardımlarımız başlamıştır. Yardımlarımız ramazan boyunca devam edecek. Oradaki mazlum ve mağdur insanlara yardım etmemiz ve ihtiyaçlarını karşılamamız bir nevi insanlık borcumuzdur. Biliyorsunuz Musul ve ardından Telafer'e, Kerkük'e ve Tuzhurmatu'ya yapılan saldırılar neticesinde mazlum ve mağdur sayısı gitgide artmaktadır. Biz de ilk günden itibaren göç eden insanlara yardımlarımızı ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz."
Yardım malzemelerinin içeriği hakkında da bilgi veren Dede, "Yardımların toplam ağırlığı 500 ton ve içerisinde süt, bebek bisküvisi, özel olarak hazırlanmış ramazan kumanyası ile hijyenik malzemeler var" dedi.
 
Irak Türkleri Adalet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mithat İbrahim de İHH'nin insani yardımlarının, etnik kökenlere ve ayrımcılığa yönelik olmadığını, insanlık onuru taşıyan her kesime yardımda bulunduğunu ve bölgedeki ihtiyaç sahipleri arasında ayrımcılık yapılmadığını söyledi.
 
İbrahim, İHH çalışanlarına ve yöneticilerine emek ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.