İHH'dan Gazze'ye yeni Özgürlük Filosu

İHH'dan Gazze'ye yeni Özgürlük Filosu

İHH'dan Gazze'ye yeni Özgürlük Filosu

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun, 10-11 Ağustos'ta düzenlediği toplantıda aldığı kararlarla ilgili yapılan açıklamada, "Gazze'nin yeniden özgürleşmesi için bütün dünya halklarının Gazze'deki ablukayı delmesi ve Gazze'ye yeniden yelken açılması gerektiğine kanaat getirilmiştir. Birleşmiş Milletler'in Filistin halkı ile dayanışma yılı olan 2014 boyunca Gazze'ye yeniden yol almayı planlıyoruz" denildi.
 
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, İHH ile Yunanistan, Norveç, İsveç, Kanada, Fransa, İngiltere,İspanya, Güney Afrika, Malezya, Ürdün ve Endonezya'dan aktvistlerin biraraya gelerek oluşturduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun iki gün süren toplantı sonunda aldığı kararları açıklandı.
 
Açıklamada, Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun, 10-11 Ağustos'ta İstanbul'da biraraya gelerek iki günlük bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.
 
Yapılan istişareler sonucunda, Gazze'nin yeniden özgürleşmesi için bütün dünya halklarının Gazze'deki ablukayı delmesi ve buraya yeniden yelken açılması gerektiği kanaatine varıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
Gazze'ye yeniden yol alacağız
 
"Birleşmis Milletler'in Filistin halkı ile dayanışma yılı olan 2014 boyunca Gazze'ye yeniden yol almayı planlıyoruz. Gazze ablukasını delmek üzere (2008-2014 yılları arasında) yapılan tüm filo organizasyonlarının yanı sıra, 2010 ve 2011 yıllarındaki filo organizasyonunun izinden giden bu yeni girişime daha kapsamlı bir uluslararası katılım sağlanması beklenmektedir. Bu yeni filo, ABD'den Malezya'ya, İskandinavya'dan Güney Afrika'ya dünya çapında Filistin halkı ile giderek daha çok büyüyen bir dayanışmanın yansımasıdır."
 
Açıklamada, bu gemilerle aynı zamanda, yarım kalan "Gaza's Ark" projesinin tamamlanması ve dünya çapında müşterileri tarafından satın alınan Filistin'in kendi ticari ürünlerinin taşınmasının da amaçlandığı vurgulanarak, "Gaza's Ark teknesi Filistinliler ve Özgürlük Filosu Koalisyonu işbirliği ile inşa edilmekte olup 11 Temmuz'da İsrail tarafından bombalanmıştır" ifadeleri yer aldı.
 
Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun gelecek aylarda denizde ve bazı limanlarda eylem ve protestolar yapmak için hazırlıklara da başladığı kaydedilen açıklamada, bu eylemlerle Gazze deniz yollarının açılması ve Filistinliler'in deniz yolu ile giriş ve çıkış yollarının kolaylaştırılmasının amaçlandığı belirtildi.
 
Açıklamada, kolalisyonun, Gazze halkının limanlarının deniz trafiğine açılmasıyla ilgili taleplerini desteklediği, bu kapsamda Akdeniz'de ve birçok yerde çeşitli limanların Gazze ile "kardeş liman" ilan edileceği bildirildi.
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.