İHH'dan Gazze'ye ilaç yardımı

İHH'dan Gazze'ye ilaç yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, "Gazze'ye İlaç Ol" kampanyası kapsamına 250 bin avro değerindeki ilaçların ilk bölümünü, Gazze'deki Şifa Hastanesi yetkililerine ulaştırdı.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamada, 2014 ramazan çalışmaları kapsamında "Gazze'ye İlaç Ol" kampanyasının devam ettiği aktarılarak, abluka ve saldırılar karşısında çaresiz kalan Gazze halkının yardım beklediğine vurgu yapıldı.
 
Açıklamada, İsrail'in ambargosu nedeniyle Gazze'de ihtiyaç duyulan ilaçların yüzde 65'ine ulaşılamadığı kaydedilerek, hastanede tedavi gören yaşlı ve çocukların ölüm riskiyle karşı karşıya oldukları belirtildi.
 
İlaç yardımı kapsamında Gazze'ye ameliyat dikiş ipi, narkoz ve ağrı kesici gönderildiği bilgisi verilen açıklamada, "İHH 2014 ramazan çalışmaları kapsamında da Gazze halkına ramazan kumanyası ve iftar yemeği dağıttı. İHH ekipleri, ilk olarak Gazze'deki ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayında dağıtmaları için çeşitli yardım kuruluşlarına 3 bin 900 kumanya teslim etti. Daha sonra Türkiye'den bir ailenin desteğiyle binlerce Filistinli'ye sıcak iftar yemeği dağıttı" ifadelerine yer verildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.