İHH'dan Gazze'ye gıda yardımı

İHH'dan Gazze'ye gıda yardımı

İHH Konya Şube Başkanı İhsan Erdim, İsrail'in Gazze saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıda paketi yardımı yapacaklarını söyledi.

Erdim, "Şehit ailelerine ve gazilere 2 bin koli gıda paketi gönderiyoruz." dedi.
 
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı İhsan Erdim, İsrail'in Gazze saldırılarına yönelik açıklamalarda bulundu. Erdim, İsrail'in Gazze saldırılarında sivilleri hedef aldığını bildirdi. İsrail'in kurulmasından bu yana Ortadoğu'da kan ve gözyaşının hiç dinmediğini aktaran Erdim, "İslam coğrafyasında hangi ülkeye bakarsanız, oradaki karışıklığın sebebi siyonistlerdir. Nerede bir kan, gözyaşı ve sıkıntı var, arkasında İsrail'i görüyoruz. Bu bir vakadır" dedi. Erdim, İHH'nın dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz günlerde başlayan saldırılarda İsrail, Gazze'yi cehenneme çevirdi. Bu mübarek Ramazan ayını Müslümanlara zehir ediyor. Büyük bombardıman neticesinde yüzün üzerinde şehidimiz var. İHH olarak bu kirli savaşta tarafız. Zalim İsrail'in karşısında, mazlumların yanındayız. İsrailoğulları İslam peygamberleri tarafından refaha ve özgürlüğe kavuşturulmuştu. Daha sonra bu millet peygamberlerine isyan etti. İsrail'i Firavunun zulmünden kurtaran İsmailoğullarına şimdi bu siyonistler Firavunluk yapıyor."
 
MÜSLÜMANLAR DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI
 
İslam coğrafyasına yaşayan Müslüman halklara seslenen Erdim, Müslümanların dayanışma içerisinde olması gerektiğini, yöneticilerinin de bu konuya hassas davranması istedi. Erdim, İHH'nın Gazze'de yaşananlara duyarsız kalmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Büyük kampanyalar başlatacağız. Açık hava toplantıları ve çeşitli organizasyonlarla Gazze'de yaşananlara dikkati çekeceğiz. Büyük mitingler düzenleyeceğiz ve meydanları dolduracağız. Gazze'yi unutmayacağız. İHH dün güçlü ve hatırı sayılı bir yardım gönderdi. Gazze'deki İsrail saldırılarında hayatını kaybeden şehit ailelerine ve gazilere 2 bin koli gıda paketi gönderiyoruz. Hafta sonu Konya halkının desteği ile büyük bir yardım yola çıkacak. En azından onların yanında olduğumuzu göstereceğiz, zalimlere karşı yanlarında bir destekçileri olduğunu ifade etmiş olacağız."
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.