İHH'dan Ermenek'teki yetimlere yardım

İHH'dan Ermenek'teki yetimlere yardım

İHH, Ermenek'teki maden ocağında yaşamını yitiren 18 işçinin yetim kalan 29 çocuğunu "Yetim Sponsorluk Sistemi"nin içine aldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ermenek'teki maden ocağında yaşamını yitiren 18 işçinin yetim kalan 29 çocuğunu "Yetim Sponsorluk Sistemi"ne dahil etti.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, madenci ailelerin çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs desteği sunmak ve ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek için 15 maden işçisinin ailelerini ziyaret eden vakıf yetkilileri, diğer madenlerde çalışan ve önceki kazalarda hayatını kaybeden madenci ailelerinin eşleri ve çocuklarıyla da görüştü.
İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Ermenek'teki yetimlere üniversiteye başladıklarında burs vereceklerini ve üniversiteyi bitirene kadar destek olacaklarını, yetimlerin ailelerine ihtiyaç durumlarına göre eşya, kırtasiye yardımı yapılacağını anlattı.
Karaman İHH Yetim Birimi Sorumlusu Raşit Bayrak da ziyarette Yetim Sponsorluk Sistemi için evrak düzenlendiğini belirterek, "Ailelerin diğer ihtiyaçlarına yönelik kendilerinden bilgi alınarak, ne gibi yardımlar yapılacağına dair tespitte bulunduk" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.