İHH'dan bin 50 kişilik yeni kamp

İHH'dan bin 50 kişilik yeni kamp

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Suriye'nin Azez ilçesinde oluşturulan bin 50 konteynerlik kamp, törenle hizmete açıldı.

Siccu köyü yakınlarında yaklaşık 10 bin Suriyeli'nin barınması için yaptırılan kamp için düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Suriyeli çocukların okuduğu şiir ve ilahilerin ardından konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 4 yıldır devam eden Suriye'deki iç savaşta en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü söyledi.
Savaş nedeniyle evlerini terk eden Suriyelilerin sınır boyunda oluşturulan çadır kentlerde zorluklar içinde yaşamaya çalıştıklarına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:
"Bu kardeşlerimiz kışın çamur içinde yaşadı, soğuktan ölenler oldu. O çadırları gördüğümde kendimden utanırdım. Şükürler olsun ki bugün insan onuruna yakışır bu kampın açılışını yaptık. Mescidi, hastanesi, okulu da inşa ediliyor. Burada 10 bine yakın Suriyeli kalacak."
Katar yardım kuruluşu RAF Başkanı Ayed El Qahtani ile Sudan yardım kuruluşu Dava İslamiye Genel Müdürü Hammad Abdelkadir de yardımlarının süreceğini ifade etti.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kamp gezildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.