İHH'dan 4,5 milyon Suriyeliye ramazan yardımı

İHH'dan 4,5 milyon Suriyeliye ramazan yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, ramazanın ilk 15 günü Suriye'nin iç bölgelerindeki 4,5 milyon kişiye yardım ulaştırdığı bildirildi.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, yazılı açıklamasında, Suriye'de sivillere yönelik saldırıların devam ettiğini belirtti.
 
İhtiyaç sahiplerine yönelik desteği ramazanda da sürdürdüklerini vurgulayan Karacaoğlu, şu bilgileri verdi:
 
"İHH İnsani Yardım Vakfı, ramazanın ilk 15 gününde birçok ülke ve Türkiye’den gönderilen yardımları, 4,5 milyon Suriyeliye ulaştırdı. 15 ülkeden 27 uluslararası sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 'Sana İhtiyacım Var' kampanyasının ramazan çalışması kapsamında yardım malzemesi yüklü 250 tır, bir haftada Suriye'ye gitti. Savaşın birçok bölgede yaşamı güç kıldığı Suriye'de, zor durumdakilerin ramazanda daha çok yanlarında olmamız gerekiyor. İftar ve sahur sofralarını kurmak, vakfımızın önemli görevlerinden biri."
 
Ramazandan önce de pirinç, makarna, mercimek, bulgur, sıvı yağ, salça, hurma, bebek bakım ürünleri, bisküvi, süt ve içme suyu gibi temel ihtiyaçların yer aldığı 250 tır yardımın Suriye halkına ulaştırıldığını anımsatan Karacaoğlu, desteğin süreceğini kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.