İHH'dan 3 yılda 2 bin 100 tırlık yardım

İHH'dan 3 yılda 2 bin 100 tırlık yardım

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Dağ, Suriyeli mültecilere 3 yılda 2 bin 100 tır yardım gönderildiğini belirtti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 3 yılda 2 bin 100 tırlık yardım malzemesini, Suriye'nin yanı sıra Türkiye ve diğer ülkelerdeki Suriyeli mültecilere ulaştırdı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Türkgücü Köyü Organize Sanayi Bölgesi'nde, 8 bini kapalı 10 bin metrekarelik alan üzerindeki İHH Ana Lojistik Merkezi'nde, yardımseverlerin gönderdiği gıda, battaniye, giyim, ilaç, mobilya, çadır gibi malzemeler, üzerinde gönderenin ismi, malzemenin türü ve barkod numarası olan kutularda paketlenerek, raflara diziliyor.

Ardından tırlara yüklenen yardım malzemeleri, başta Suriyeli mülteciler olmak üzere Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki mağdurlara ulaştırılıyor.

Yardımı yollayan kişi, barkod numarası üzerinden yardımının yerine ulaşıp ulaşamadığını veya nerede olduğunu öğrenebiliyor.

İHH yardımlarının tamamına yakınının yapıldığı merkezden ayda ortalama 50 tırlık malzeme yola çıkarılıyor.

3 yılda 2 bin 100 tır gönderildi

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Emin Dağ, lojistik merkezinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin 2009'dan beri hizmet verdiğini ve vakfa bağışlanan yardımların yüzde 80'inin burada toplanarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

Suriye'deki olayların başlamasının ardından merkezden ayda ortalama 50 tırın çıkış yaptığını belirten Dağ, son aylarda krizin derinleşmesi nedeniyle hareketliliğin daha da arttığını kaydetti.

Dağ, aylık tır kapasitesin 2014'ün başından itibaren iki katına çıktığını ifade ederek, "Özellikle vakfımıza yapılan operasyonların ardından yardımlar çok arttı. Ocak ayında 138 tır, Sana İhtiyacım Var kampanyası kapsamında çıkış yaptı. Suriye krizinin başlamasından sonra 3 yılda 2 bin 100 tır, Suriye'nin yanı sıra Türkiye ve diğer ülkelerdeki Suriyeli mültecilere gönderildi. Bu, her yıl 700 tır yapıyor. Bunun maddi değeri de 168 milyon lira civarında. Sadece geçen yıl 53 milyon liralık ayni yardım yapıldı" diye konuştu.

Bir süre önce başlatılan Sana İhtiyacım Var kampanyasına kendilerinin de destek verdiğini anımsatan Dağ, "Bu kampanya kapsamındaki yardımlarımızı yeniden dizayn ediyoruz. Ocak başından beri 138 tır yolladık ve 23 Şubat'ta 200'üncü tırı yollamış olacağız. 2014 hedefimiz 500 tırı tamamlamak. Kalan sayıyı tamamlamak üzere yoğun bir çalışma içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.