İHH'dan 3 milyon Suriyeliye ramazan yardımı

İHH'dan 3 milyon Suriyeliye ramazan yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, ramazan ayının 10 gününde Suriye'nin iç bölgelerinde yardıma muhtaç olan 3 milyon kişiye yardım ulaştırdığı belirtildi.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 ülkeden 27 uluslararası sivil toplum kuruluşunun desteğiyle "Sana İhtiyacım Var" kampanyasının ramazan çalışmaları kapsamında 200 tır dolusu gıda maddesini Suriye'ye ulaştırdıklarını bildirdi.
 
Suriye'de çatışmaların devam ettiğini, kentlerin enkaza döndüğünü aktaran Karacaoğlu, zor durumdaki Suriyeliler için yürüttükleri yardım faaliyetlerinin devam ettiğini hatırlattı.
 
Ramazan ayının 10 gününde 3 milyon Suriyeliye yardım ulaştırdıklarını ifade eden Karacaoğlu, şunları kaydetti:
 
"15 ülkeden 27 uluslararası sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 'Sana ihtiyacım Var' kampanyasının ramazan çalışmaları kapsamında 200 yardım tırını bir haftada Suriye'ye ulaştırdık. Mübarek ramazan ayını tüm Müslüman kardeşlerimizin rahat geçirmeleri en büyük arzumuz. Savaşın birçok bölgede yaşamı güç kıldığı Suriye'de, halkın bu ayda daha çok yanlarında olmamız gerekiyor. İftar ve sahur sofralarını kurmak vakfımızın önemli görevlerinden biridir. Ramazan ayı girmeden içerisinde pirinç, makarna, mercimek, bulgur, sıvı yağ, salça, hurma, bebek bakım ürünleri, bisküvi, süt ve içme suyu gibi temel ihtiyaçların yer aldığı 200 tırlık yardım Suriye halkına ulaştırıldı. Bu sayı ramazan sonuna kadar bini bulacak."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.