İHH'dan, Kobanili 9 Aileye Yardım

İHH'dan, Kobanili 9 Aileye Yardım

Kobani’de yaşanan savaştan dolayı Adıyaman’a gelerek bir binanın bodrum katında yaşayan 45 çocuklu Kobanili 9 aileye, İHH tarafından 120 litre süt ve ekmek yardımı gerçekleştirildi.

Kobani’de yaşanan savaştan kaçan 9 aile Adıyaman’da, Hacı Mehmet Taşkın’a ait olan binanın bodrum katına sığındı. Bodrum katında yaşam mücadelesi veren Kobanili 9 aile için ev sahibi Hacı Mehmet Taşkın, İHH ile yardım kuruluşlarına haber verdi. İHH, alınan yardım talebi doğrultusunda yola çıkarak savaştan kaçan ailenin kaldığı yere gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler neticesinde 9 aileye; giyim, kıyafet, yiyecek, içecek, çocuk mamaları, çocuk bezleri yardımlarında bulunuldu. Yaklaşık 2 haftadan bu yana Adıyaman’a gelen aile yardımsever vatandaşların ve İHH Adıyaman Şubesi’nin yardımları sayesinde yaşamlarına devam ediyor. Kobani’den Adıyaman’a gelen 9 aile, toplam 55-60 kişiden oluşurken, bu sayının 45’i yaşı küçük çocuklardan oluşuyor.
 
Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan İHH Adıyaman Yetim Birim Başkanı Fazlı Karakuş, “Adıyaman İHH olarak Kobani’den gelen misafirlerimize günlük yardımlarını yapıyoruz. 45 tane küçük çocuk 0-6 yaş grubu. Bugün de onlara 120 litre süt getirdik. Bu yardımlarımız da devam edecek. Her gün ekmek ve diğer ihtiyaçlarını görebilmek için seferber olduk” dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.