İHH Yardımlarını Artıracak

İHH Yardımlarını Artıracak

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, hiçbir ayrım yapmadan sürdürdükleri yardım faaliyetinin yeni yılda da artarak devam edeceğini söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki bütün savaş bölgelerinde bulunan insanlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Dünyada 500'den fazla yardım kuruluşuyla çalıştıklarını ve bu sayıyı artırmak istediklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Bütün savaş bölgelerinde varız. Dünyada nerede savaş varsa Allah'a şükürler olsun İHH oraya yetişiyor. Hiçbir ayrım yapmadan sürdürdüğümüz yardım faaliyetimiz yeni yılda da artarak devam edecek. Çünkü biz yardımları mazlum insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz."

Özellikle çocuk ve kadınlara yönelik projelere ağırlık vermeye başladıklarını anımsatan Yıldırım, "Özürlü insanların kalacağı konteynerler yaptık. Akıl hastalarına yönelik de çalışmalarımız var" dedi. 

Yıldırım, Suriye'de oluşturdukları kamplarda yaklaşık 50 bin kişinin barındığını anımsattı.

Oluşturdukları yetim köylerine saldırıda bulunulmaması için Birleşmiş Milletler'e öneri de bulunacaklarını kaydeden Yıldırım, "Savaşta buraların vurulmaması için yetim köylerimizin belli bir sembolü olacak. Çünkü yetimlerin kaldığı kamplara da bombalar atılıyor. Böylece kimsesiz bu çocuklar daha da mağdur hale geliyor" diye konuştu.

"Yardım etmemek büyük vebal"
Çoğu insanın hayatını kaybettiği savaşlarda en çok da kadınlar ve çocukların mağdur olduğuna dikkati çeken Yıldırım, savaşın sebebi ne olursa olsun o bölgelere yardım ulaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Hayırseverleri, savaş bölgelerindeki halka yardıma davet eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Kim çıkarırsa çıkarsın, sonuçta insanlar ölüyor. Çocuklar ve kadınlar ölürken siz başka devletleri bahane ederek yardım etmezseniz, kolları bacakları kopan çocukların yanında yer almazsanız Allah bunun hesabını size sorar. O nedenle savaş mağduru insanlara yardım etmemek büyük vebaldir."

Yıldırım, Suriye'de birçok misyoner organizasyonun faaliyette bulunmasına rağmen bölgedeki Müslüman kuruluş sayısının azlığına dikkat çekti.

Bazı kuruluşların yardım paketlerinin içerisine İncil koyduğunu savunan Yıldırım, "Niye bizim yardım kuruluşlarımız doğru dürüst burada yok. Niye yabancılar değişik niyetle buraya geliyor."

Hükümetin Suriyeli sığınmacılara yardımda bulunduğunu ancak sivil toplum kuruluşlarının daha yoğun şekilde bölgede yer alması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Çocukların halini gördükçe üzülüyorum. Bütün sivil toplum kuruluşları buralarda gezmesi ve çocukların başını okşaması lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.