İHH yardımlarına devam ediyor

İHH yardımlarına devam ediyor

İHH Bingöl İl Temsilcisi Muhittin Gili, Türk yardımseverlerin zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

İHH'nın bu yıl Ramazan yardımları kapsamında dünyada 91 ülke ve bölgede, Türkiye'de 78 il ve ilçe merkezinde faaliyette bulunacağını belirten Gili, İHH'nin bu Ramazan ayında da dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetleri gerçekleştirmeye hazırlandığını dile getirdi. Türkiye dahil 94 ülkede, Türkiye'de ise 78 ilde faaliyet gösterecek olan vakfın, doğal afet ve yoksullukla mücadele eden bölgeler için özel çalışmalar yapacağını kaydeden Gili, şöyle konuştu: "Ramazan ayı içerisinde uzun yolculuk yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak. Binlerce kilometre ötedeki kardeşine yardımda bulunarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek isteyen İHH bağışçıları sadaka, fitre ve zekatlarını İHH aracılığıyla diledikleri bölgeye ulaştırabilmenin huzurunu yaşayabilecek."
 
Yapılan her faaliyete hayırseverlerin ortak olabileceğini anlatan Gili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiyeli yardımseverlerin zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırıyoruz. Siz de zekat ve sadakalarınızı İHH aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, kırmızı ve yeşil mercimek, nohut, bulgur, pirinç, makarna çeşitleri ve helva. Bir kumanya paketi 75 liradır. Türkiye'de 28 ilde gezici aş evi ile iftar programları gerçekleştirirken 78 il ve ilçe merkezinde kumanya dağıtımları yapacağız. Siz de gezici aş evimizle düzenleyeceğimiz bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilirsiniz. Aş evimizle bin kişilik bir iftar programı 7 bin 500 lira. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysi hediye edilecek, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacaktır. Siz de dilediğiniz sayıda yetime bayramlık hediye edebilirsiniz. Bir çocuğun bayramlık giysi bedeli 80 liradır. Bir Ramazan çocuk paketi 30 liradır."
 
Gili, konuşmasında "yapılacak yardımla kitap, şeker, çikolata, bisküvi, diş macunu, havlu, sabun ve benzeri 18 üründen oluşan Ramazan çocuk paketiyle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz" dedi.
 
Gıda bankacılığı ile vergi muafiyetinden yararlanılabileceğini aktaran Gili, sözlerine şöyle devam etti: "Kurum ve işletmeler gıda bankacılığı kapsamında vakfımıza bağış yapabilir ve yaptıkları yardımları gider olarak vergiden düşebilirler. Kurum ve işletmelerin gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddesi yardımları gıda bankacılığı kapsamında değerlendirilebilir. Yapacağınız yardımların bu kapsamda değerlendirilebilmesi için bağışların faturalandırılması, sevk irsaliyesi ve faturanın İHH adına düzenlenmesi gerekir. Gıda bankacılığı hakkında detaylı bilgi için gıda bankacılığı sayfamız ziyaret edilebilir."
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.