İHH Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ını basına gösterdi

İHH Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ını basına gösterdi

Hatay’da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan ve içinde silah ve mühimmat bulunduğu belirtilen yardım TIR’ının İHH’ye ait olduğu yönündeki iddialar Suriye’ye gönderilen yardımlarda yeni uygulama başlattı.

İHH Bursa şubesi bu ülkeye göndereceği 3 yardım TIR’ından ikisinin içindeki malzemeleri basın mensuplarına gösterdi. Üçüncü TIR’ı ise İnegöl’den geleceği için içerisindeki malzemeler gazetecilere gösterilemedi. Araçlar içindeki battaniye ve giysi malzemeleri basın mensuplarına gösteren İHH yetkilileri, “Silah değil, insani yardım malzemesi gönderiyoruz.” dedi.

Kapısı açık TIR’ın önünde basına açıklama yapan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan, 3 TIR dolusu yardımı Suriye’ye gönderdiklerini belirterek, “İHH 20 yıldır yaptığı çalışmalarda, özelde de Bursa’dan şu ana kadar 64’üncü TIR’ımızı gönderiyoruz. Biz, özellikle şeffaf çalıştığımızı, gönderdiğimiz malzemelerin tamamen insani yardım malzemeleri olduğunu ifade ettik. Tamamen şeffaf olduğunu göstermek adına da biz size, kamuoyuna açıklamış oluyoruz.” ifadesini kullandı.

Kış yardımı kapsamında yardımların devam ettiğini anlatan Kaplan, şu bilgileri verdi: “Suriye’de 3 yılı geride bıraktık, yardımlar az gelmeye başladığı için biz maalesef ikinci el yardımı bu gün durdurduk. Çok sıkıntı olduğu için ama bu güne kadarda topladığımız, insanların elinde bulunan battaniyeden tutun, mont, giysi ve gıda malzemesinden oluşan şu anda TIR’ın içinde, çuvalların içinde kimisi yüzde 80’i yeni, battaniye ve mont bebecilerden bize bağış yapılıp ta yüklediğimiz. Diğerleri ise insanların evlerinde kullanmadığı battaniye ve mont gibi malzemeleri burada tasnif edip yüklediğimiz malzemeler. Şu anda gönderdiğimiz gıda, giysi ve battaniyeden oluşan konvoyumuz yola çıkıyor. Orada da indirilirken de tek tek bakılabilir. Bunlar tamamen şeffaf, hiç bir şekilde gizlenen her hangi bir haberde verildiği gibi böyle bir şey zaten mümkünü yok. Bu açıdan kamuoyunun buna önemle dikkat etmesini biz arzu ediyoruz.”

Hüseyin Kaplan, şu anda Bursa’dan 64. TIR ve kış yardımının ise 14.’üncüsünü gönderdiklerini belirterek, “20 TIR’lık bir kış kampanyası başlatmıştık, inşallah önümüzdeki günlerde de 6 TIR’ımızı daha göndereceğiz. Bunlar özellikle Reyhanlı ve Kilis gibi kapılardaki lojistik merkezlere indiriliyor ve oradan da iç bölgede sınırı geçemeyen kamplarda dağıtılıyor ve ihtiyaca göre tasnif ediliyor.” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan duanın ardından TIR’lar yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.