İHH Sri Lanka'da yetim annelerine iş kurdu

İHH Sri Lanka'da yetim annelerine iş kurdu

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bağışçılarının sayesinde Sri Lankalı yetimlerin annelerine iş kurmaları için destek verdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), bağışçılarının sayesinde Sri Lankalı yetimlerin annelerine iş kurmaları için destek verdi. Böylece yetim anneleri, işlerinden kazandıkları parayla ailelerine bakabilecek. 

Yetim Dayanışma Günleri kapsamında, 1230 yetimin sponsorluğunun üstlenildiği Sri Lanka'da bulunan 7 kişilik İHH ekibi, 5 farklı kalkındırma projesinin teslimini ve açılışını gerçekleştirdi.

Yetimlerin ailelerine kendi ayakları üzerinde durabilmelerini amaçlayan kalkındırma projeleri kapsamında, Batticaloa'nın Eravur kasabasında 4 çocuğuyla yaşayan 43 yaşındaki Beevi İsmail'e, içinde 125 civciv ile yem ve suluklar bulunan kümes hediye edildi. Maliyeti 500 avro olan kümesteki civcivleri bekleyecek olan İsmail, civcivlerin et ve yumurtasından gelir elde edecek.

Törende konuşan Beevi İsmail, "Bu projeyle evimi geçindireceğim. Allah'a bana bu imkanı verdiği için hamdediyorum. Bağışçılara her namaz sonrası dua edeceğim. Elimden bundan başka bir şey gelmiyor" dedi. 

"Günlük ortalama 5 ila 8 dolar gelir"

Puttalam'da yaşayan ve eşini kalp krizi sonucu kaybeden 4 çocuk annesi Fatima Feroza'ya, oğlunun kullanması için Sri Lanka'da taksi olarak hizmet veren ve 3 bin 700 avroya alınan "Tuk Tuk" isimli araç verildi. 

Bu kentte bir anneye de tepsi, çırpıcı, pirinç, un, yağ, şeker gibi pasta ve kek yapabilme malzemeleri armağan edildi.

Eravur ile Trincomalee'nin Mutur köyündeki iki anneye, ülkede sabah kahvaltısında sıkça tercih edilen ve pirinçten ana maddeli bir tatlının yapımında kullanılacak malzemeler verildi. Bu yetim aileleri çevrelerinden aldıkları siparişlerle günlük ortalama 5 ila 8 dolar arasında gelir elde edebilecek. 

Mutur köyünde bir başka aileye de maliyeti yaklaşık 500 avroyu bulan bakkal açıldı.

Aileler, bu işlerden elde ettikleri gelirlerle evlerini geçindirme imkanı bulurken, ülke ekonomisine ufak da olsa katkı sağlayacak.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.