İHH mültecilere ’güneş’ oldu

İHH mültecilere ’güneş’ oldu

İHH İnsani Yardım Vakfı,Suriye’nin Halep’in Azez ilçesine bağlı Sucu köyüne kurduğu konteyner kente bin adet güneş enerji kiti yerleştirdi.

Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan yüz binlerce insan, İHH’nın kişi ve kurumların destekleriyle kurduğu mülteci kamplarında yaşam mücadelesi veriyor. İHH da mültecilerin bu kamplarda daha rahat bir yaşam sürmesi için yeni projeler üretmeye devam ediyor.

Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadır ve konteyner kentlerde bir dönüşüm kararı alan İHH, mültecilerin yaşadığı elektrik sıkıntısını giderebilmek için yeni bir projeye imza attı. Proje kapsamında; ilk olarak bin adet güneş enerji kiti, Kilis’in karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi Sucu köyünde kurulan bin konteynerlik kentte kullanıma açıldı.

Güneş enerji kitlerinin içerisinde güneş paneli, enerji depolaması için akü, buzdolabı ve radyo bulunuyor. Güneş enerji kitlerinden gelen enerji depolandıktan sonra direkt olarak konteyner içerisindeki prizlere elektrik bağlantısı yapıldı. Böylelikle güneş enerji kitiyle Suriyeliler sığınmacılar geceleri karanlıkta kalmayacak, buzdolaplarında gıdalarını bozulmadan koruyabilecekler.

Ayrıca kampın camisine de yerleştirilen enerji kitleri sayesinde insanlar ibadetlerini rahatça gerçekleştirebilecekler. Proje kapsamında mevcut çadırkentler, konteyner kentlere dönüştürülerek, yine aynı şekilde güneş enerji kitlerinin yerleştirilmesi yapılması planlanıyor.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.