İHH ile İKB Somali'de 36 su kuyusu açacak

İHH ile İKB Somali'de 36 su kuyusu açacak

Açılacak güneş enerjili derin su kuyuları için protokol imzalandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile İslam Kalkınma Bankası (İKB), Somali'de 36 güneş enerjili derin su kuyusu açacak.
 
İHH'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, iki kurum, Somali'de su kuyusu açmak için Cidde'deki İslam Kalkınma Bankası Genel Merkez binasında protokol imzaladı.
 
Bu kapsamda, İKB tarafından verilecek destekle yeni bir kuraklık dalgasının başladığı Somali'de güneş enerjili 36 derin su kuyusu açılacak.
 
Özellikle zor ve ucra köşelerde açılması planlanan kuyuların maliyetinin 6 milyon 692 bin 160 doları bulacağı tahmin ediliyor.
 
İHH Başkan Vekili Yavuz Dede törende yaptığı konuşmada, İHH'nın 1995'ten beri Somalili yardıma muhtaçların yanında olduğunu belirtti.
 
Somali'de bugüne kadar 15 derin, 1100' fazla da yüzeysel su kuyusu açtıklarını kaydeden Dede, "Yine eğitim alanında Anadolu Eğitim Kompleksimiz ve farklı noktalarda kadın eğitim merkezlerimiz, tarım eğitim merkezimiz Somali halkına hizmet vermeye devam etmektedir. Yine bu sene içerisinde tarım fakültesinde inşası başlayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.