İHH,  bu yıl 99 bölgede kurban kesecek

İHH, bu yıl 99 bölgede kurban kesecek

Yurtdışında kurban dağıtımını ilk başlatan kuruluş olan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da 99 ülke ve bölgeye yardım götürmeyi planlıyor. Yine bu yıl 55 bin kurban kesmeyi öngören İHH, 2 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Kurban, ibadetin evrensel bir dile dönüşmesi, ibadetimizin gönülden ve karşılıksız olarak kendimizden, en sevdiğimizden vermeyi bizlere öğretmesinin bir sonucu. Yurtdışında kurban dağıtımını ilk başlatan kuruluş olan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da 99 ülke ve bölgeye yardım götürmeyi amaçlıyor. Yine bu yıl 55 bin kurban kesmeyi öngören İHH, 2 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞILIYOR

İHH Başkan Vekili Yavuz Dede, vakıf olarak yollarının Arakan’dan Mısır’a, Filistin’den Doğu Türkistan’a, Suriye’ye; Kafkasya’dan Balkanlar’a, Afrika’dan Ortadoğu’ya mazlum ve mağdur bütün coğrafyaya uğradıklarını belirten Dede, “Bu yolculuğumuzda sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara ulaşma gayesi taşıyoruz” dedi.

KURBAN HİSSE FİYATI 550 TL

Kurban hisse fiyatının STK’lara göre neden değiştiğini anlatan İHH Başkan Vekili Yavuz Dede, “Çünkü yardım götürülen ülkeye göre kurban fiyatları değişiyor. Biz ise ortalama fiyat üzerinden hisse başı 550 lira olarak belirledik. Dağıtacağımız kurbanlarla kardeşlerimizi unutmadığımızı göstermek istiyoruz” dedi.


Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.