İHH-AYDER Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderecek

İHH-AYDER Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderecek

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi Erdim, "2014'te Suriye'ye toplam 100 tır insani yardım malzemesi göndermeyi hedefliyoruz" dedi.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, Konyalı bağışçıların desteğiyle 2014'te Suriye'ye 100 tır insani yardım malzemesi göndermeyi hedeflediklerini, bu 100 tırdan 10'unun, ocak ayı içinde gönderileceğini belirtti.

Erdim, yaptığı yazılı açıklamada, 2013'te Suriye'ye 58 tır insani yardım malzemesi gönderen Konya İHH-AYDER'in, bu yıl da mazlumları unutmadığını ifade etti.

Uluslararası linç ve zulme rağmen her zaman mazlum Suriyelilerin yanında olacaklarını vurgulayan Erdim, şunları kaydetti:

"2006'da faaliyetlere başlayan kurumumuz, Çeçenistan'dan Doğu Türkistan'a, Gazze'den Arakan'a, Moro’dan Keşmir’e, Afganistan'dan Suriye'ye, Mısır'dan Afrika'ya kadar dünyanın bütün kriz ve savaş bölgelerine yardım götürüyor. Hayırsever Konyalı bağışçılarımızın desteğiyle 2014'te Suriye'ye 100 tır insani yardım malzemesi göndermeyi hedefliyoruz. Bu 100 tırdan 10'unu ocak ayı içinde göndereceğiz. Her tırdaki gıda malzemeleri 26 tondan oluşuyor. 3 tırda un, 1 tırda makarna, 4 tırda giysi, 1 tırda battaniye ve soba, geriye kalan son tırda ise yağ, şeker, tuz, bakliyat gibi muhtelif gıdalar yer alacak. Bu tırlar, Konyalı bağışçılar, esnaf, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle gönderilecek. Yardımda bulunan Konya halkına dua ve teşekkürlerimi sunuyorum."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.