İHH 50 bin yetime ulaşıyor

İHH 50 bin yetime ulaşıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, "İHH olarak dünya genelinde 50 bin yetime sürekli yardım ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızın yapmış olduğu aylık 90 TL'lik yardımları kardeşlerimize ulaştırıyoruz" dedi

Yılmaz, "Yetim Destekleme Merkezi"nin Adıyaman şubesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul dışında ilk defa Adıyaman'da "Yetim Destekleme Merkezi" açtıklarını söyledi.
 
Dünya genelinde yetimlere sahip çıktıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"İHH olarak dünya genelinde 50 bin yetime sürekli yardım yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yapmış olduğu aylık 90 TL'lik yardımları kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca 300 binin üzerinde yetim çocuklarımıza da dönemsel olarak yardımda bulunuyoruz. İHH'nın açmış olduğu 23 yetimhanede toplam 2 bin çocuğumuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayarak, üniversiteye kadar yanında yer alıyoruz."
 
Mescid-i Aksa tepkisi
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise birinci dünya savaşından sonra yeni katliamlarla bölgede yeni bir sürecin sahnelendiğini ifade etti.
 
İsrail zulmüne yeniden tanık olduklarını dile getiren Yetiş, "Mescid-i Aksa'ya yapılan o saldırı, barbarlık ve vandallık. Adeta üçüncü intifayı tetikleyecek ve bu üçüncü intifada sadece Filistin'in kendi içerisinde değil, yeryüzünün her köşesinde küresel intifadaya sebebiyet verecek bir davadır. Filistin davası için Mescid-i Aksa için Kudüs için canını bile ortaya koymaktan geri kalmayacağımızı Adıyaman'dan haykırıyoruz" dedi.
 
"İsrail, ayaklarını denk almalıdır"
 
"Artık bu ümmetin onuruyla, bu ümmetin kutsallarıyla ne manaya geldiğini, nelere sebebiyet vereceğini de bu güne kadar gördü ve bundan sonrada görebilir. Küresel intifadanın tetikçiliğini yapmasın. Bu ümmet belki sabreder, belki sonuna kadar sabreder. Ama öyle bir noktaya gelir ki bu ümmetin bütün varlığını ortaya koymasını da bilir."
 
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de yeryüzünde mazlumların sahipsiz olmadığını, İsrail barbarlarına da nasıl cevap verileceğini bildiklerini aktardı.
 
"Bir tarafında şamar vurulduğunda öbür tarafını çeviren namertlerden, korkaklardan olmadıklarını" dile getiren Metiner, "İsrail aklını başına devşirmelidir. Mescid-i Aksa yer yüzünde yaşayan bütün Müslümanların kutsal mekanıdır. Oraya yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Kutsalımıza yapılmıştır. İsrail bu barbarlığın hesabını verecektir. Mescid-i Aksa'nın da Filistinli Müslümanların da yeryüzündeki bütün Müslümanların da mazlumların da sahibi Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın da Başbakanımızın da dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletidir" diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.