Iğdır'dan Suriye'ye yardım

Iğdır'dan Suriye'ye yardım

Iğdır Belediyesi'nce başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 4 tır yardım malzemesi Suriye'nin Rojava bölgesine gönderildi.

Belediyenin "Rojava'ya bir el de sen uzat" adı altında başlattığı yardım kampanyası sona erdi. Yaklaşık bir ay boyunca devam eden kampanya kapsamında, vatandaşların katkılarıyla toplanan 4 tır gıda malzemesi, Rojava'ya gitmek üzere yola çıktı.
 
Yola çıkan tırları uğurlamaya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kürt halkının her zaman Rojava'nın yanında olacağını söyledi.
 
Buldan, tırların en kısa zamanda bölgeye ulaşacağına işaret ederek, "Öncelikle Iğdır Belediyesinin Rojava halkına duyarlılığı için teşekkür ediyorum. Bu mesele Kürt halkını ilgilendiren bir meseledir. Bu yardımla Rojava halkının yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik" dedi.
 
Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit ise kent halkının kampanya sürecinde daima yanlarında olduğunu ifade ederek, "Rojava halkımızla birlikte olduğumuzu belirtmek amacıyla bu kampanyayı başlattık. Halkımızdan da gelen yardımlarla birlikte şimdilik 4 tır dolusu gıda yardımını Rojava halkına iletmek üzere buradayız. Belediyemizce organize edilen bu kampanyada yanımızda bulunan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.