İftar'dan sonra hangi dualar okunmalı? 27 Mayıs İftar Duası

İftar'dan sonra hangi dualar okunmalı? 27 Mayıs İftar Duası

İftar'da oruç hangi dualar ile açılmalı? İftar duası nasıl olmalı? 27 Mayıs itibari ile Müslümanlar ilk iftarlarını yapacaklar. Oruç açarken okunacak dua ise iftar vaktini daha hayırlı ve güzel kılacaktır. İşte 27 Mayıs iftar duası...

On bir Ayın Sultanı Ramazan başladı. Müslümanların hasretle beklediği Ramazan Ayı'nın en güzel yanlarından biri de İftar Vakti. İftar için dua ise bu mübarek vakti sizin için daha güzel kılacaktır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) orucunu açarken mutlaka dua ederdi. Bizler de onun sünnetine uymak için İftar Duası ile orucumuzu açabiliriz. Bilindiği üzere Ramazan Ayı, İslam Alemi'nin en çok kıymet verdiği aydır. Farz olan Oruç ibadetinin ihya edildiği bu mübarek ay boyunca Müslümanların sevapları da katlanacaktır.

Bu yıl uzun bir oruç süresi İftar Vaktini daha kıymetli kılıyor. İftar Vakti'nde pek çok aile hep birlikte sofralarda olacak. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca Mü'minler pek çok kez beraber oruç açarak kardeşlik bağlarını güçlendirecek.

Peki Oruç açarken hangi dualar okunmalı? İftar'da okunması gereken dualar nelerdir? İşte yanıtı

İFTAR DUASI

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, “Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı. Bu duanını anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.

Diğer yandan iftar duası okuyarak orucunu açmak isteyenler şu duayı okuyabilirler:

"Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema ahhertü."

Anlamı: "Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla."

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) ORUCUNU NE İLE AÇARDI?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) orucunu hurma ile açmayı tercih ederdi. Peygamberimiz oruç açıyorken ateş dokunmamış yiyeceklerin tüketilmesini tercih ediyordu. Öte yandan Peygamber Efendimizin (s.a.v), 'Sizden biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Çünkü hurmada bereket vardır. Eğer hurma bulamazsa, su ile açsın. Zira su temizleyicidir.' dediği rivayet edilir.

 

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.