İftarda peynir, zeytin, domates tüketin

İftarda peynir, zeytin, domates tüketin

Oruç sıcak günlere denk geldiği için iftarda hafif gıdaları tercih edilmelidir.

İftarda peynir, zeytin, domates tüketin
Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesinden dolayı iftarda peynir, zeytin, domates, salatalık, çorba ve benzeri hafif gıdaların tercih edilmesini tavsiye etti.
 
Ramazan sebebiyle beslenme değişikliklerine bağlı sorunlar oluşabileceğinden yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesini öneren Dr. Öner Nergiz, yemeklerin yavaş yavaş ve iyice çiğnenerek yenilmemesine değindi.
 
Oruç tutarken ikiye inen öğün sayısının sahuru atlayarak bire indirilmesinin açlık süresini uzatacağına dikkat çeken Nergiz, “Yaz aylarında ihtiyaç artması sebebiyle oruç tutarken vücudumuzun su ihtiyacına dikkat ederek günde en az 2-2,5 litre su tüketilmeli, sahur iftar arasında ayran, taze sıkılmış meyve suyu, soda gibi içecekleri tüketmeye özen gösterilmelidir.
 
İftarda peynir, zeytin, domates, salatalık, çorba ve benzeri hafif gıdalar tercih edilmelidir. Pirinç pilavı yerine bulgur, beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tercih edilmelidir. Hamurlu, bol yağlı ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tüketilmelidir” diye konuştu.
 
İftar sonrası televizyon karşısına geçmek yerine biraz hareket ederek sindirime yardımcı olunmasını öneren Nergiz, “Oruç tutmanın hasta, gebe ve emziren kişileri olumsuz yönden etkileyebileceği unutulmamalı ve mutlaka doktora danışılmalıdır” şeklinde konuştu.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.