İftar çadırları yüz güldürüyor

İftar çadırları yüz güldürüyor

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte belediyelerin kurduğu iftar çadırları başta olmak üzere bir takım etkinlikleri ve eğlence programları vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Özellikle üniversite öğrencileri ile çalışan insanlar tarafında büyük rağbet gören iftar çadırları bunların başında geliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 5 bölgesinde kurduğu iftar çadırı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Gaziantep Üniversitesi'nin karşısında bulunan Atakent Parkı içindeki iftar çadırında vatandaşların ve üniversiteli öğrencilerin ilgi gösterdiği gözlendi. İftar çadırlarının Ramazan ayının vazgeçilmez simgelerinden birisi olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kendilerine ait olan 5 iftar çadırında günde ortalama 5 bin kişinin iftar yaptığını söyledi.
 
Büyükşehir Belediyesi'nin artık geleneksel hale gelen Ramazan Şenlikleri ve İftar Çadırları'nın vatandaş tarafından benimsendiğini ifade eden Şahin, 'Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz iftar çadırları insanlarımıza yardımcı oluyor. Bu mübarek ayda iş yerinden evine yetişemeyen vatandaşlarımız için önemli sorun oluyordu. Bu iftarlar sadece belediye tarafından değil, bize katkı veren çok değerli hayırseverlerimizin de desteği ile gerçekleşiyor. İftar çadırlarımızda bir kısmı üniversite öğrencisi, bir kısmı burada yaşayan insanlar, bir kısmı da Suriyeli vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 5 bin kişi iftar yapıyor' diye konuştu.
 
10 yıldan buyana Gaziantep'te iftar çadırları kurulduğunu ve bu çadırların artık farklı biçimlerle güzelleşerek Ramazan ayının simgelerinden biri haline geldiğini vurgulayan Şahin, Ramazan aynın güzelliklerinden birisinin de bu çadırlarda yaşandığını belirterek, 'Ramazan ayında yardımlaşmanın ve sosyal kaynaşmanın en pratik çözümü çadır kurarak iftar yemeği vermek. Ramazan çadırları eski Ramazanların tadını günümüz kuşaklarının hatırlamasına ve yaşamasına zemin hazırlıyor. İftar çadırlarının yanı sıra geleneksel seyirlik sanatlarımız da açık havada vatandaşlarımız ile buluşuyor. Özellikle Hacivat-Karagöz ve orta oyunlar çocuklarımızın zihinlerinde kalıcı izler bırakıyor. Burada hem Ramazan kültürünü hem de geleneksel kültürümüzü birlikte yaşıyoruz' değerlendirmesinde bulundu.
 
Ramazan ayı boyunca kentin 5 değişik bölgesinde iftar çadırı kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin her yönünü düşünerek bu faaliyetini gerçekleştirdi. Gaziantep Üniversitesi'nin karşısındaki Ata Parkı içi, Şehreküstü İtfaiyesi içi, Kayaönü İtfaiyesi içi, Düztepe Çamlık Parkı içi Dergâh Düğün Salonu ile Otogar'da vatandaşların ve üniversiteli öğrencilerin iftarlarını açabilmeleri için iftar çadırları kuruldu.
 
Bu arada, yine Ramazan ayının ilk, orta ve son 3 gününde Gaziantep Kalesi'nden hadisi şerifler ve ayetlerden oluşan lazer ışıklı gösteriler sunulacak. Ramazan ayının ilk ve son gününde havai fişek gösterileri de yapılacak.
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.