İETT'den 'tarif'siz eziyet!

İETT'den 'tarif'siz eziyet!

İETT’nin akıllı cep telefonları için hayata geçirdiği MOBİETT uygulamasının yol tarifleri yolculara çile çektiriyor

İETT, yolcularına ulaşım kolaylığı sağlamak için kısa bir süre önce yeni bir uygulamayı hizmete sundu. Akıllı cep telefonlarına indirilebilen MOBİETT adlı bu uygulama sayesinde yolcular, konum bilgilerini paylaştıklarında harita üzerinde, çevrelerinde bulunan durakları ve bu duraklardan geçen tüm otobüs hatlarının tahmini geliş saatlerini, gerçek zamanlı olarak görebiliyor. Hattın uğradığı durak bilgileri, hattın sefer tarifesi, hangi durağa kaç dakika sonra ulaşılacağı gibi toplu ulaşımı kolaylaştıracak bilgilere de erişilebiliyor.

Bu uygulamanın bir diğer hizmeti de yolculara gitmek istedikleri yere toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilmeleri için hat ve güzergâh tarifi vermesi. Misal, Bakırköy'desiniz ve Beşiktaş'a gitmek istiyorsunuz. MOBİETT'ye girip nerede olduğunuzu ve hedef bölgeyi seçiyorsunuz. Uygulamanın size gitmek istediğiniz yere en kısa zamanda hangi toplu ulaşım araçlarıyla ulaşabileceğinizi göstermesi gerekiyor. Gelin görün ki yolculardan gelen şikayetlere bakılırsa bu yol tarifi bırakın kolaylık sağlamayı kafa karıştırıyor, vatandaşa eziyet çektiriyor. Zira kestirme güzergâhlar yerine en uzun yollar tarif ediliyor.

45 DAKİKALIK YOL İÇİN 100 DAKİKALIK TARİF!

Bakın bir okuyucumuz, Sultangazi Cebeci Tramvay Durağı'ndan Bayrampaşa Kocatepe Metro Durağı'na gitmek için MOBİETT'ye girmiş. Normalde tek toplu taşıma aracıyla ve ardından da yürüyerek 45 dakikada gidilebilecek yol, MOBİETT'de 3 toplu taşıma aracıyla tarif edilmiş. Eğer yolcu, MOBİETT'nin tarifine uyarsa yaklaşık 100 dakikada gitmek istediği yere ulaşabiliyor.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.