İETT otobüsleri her gün dezenfekte ediliyor

İETT otobüsleri her gün dezenfekte ediliyor

Her gün binlerce yolcuya hizmet veren İETT otobüsleri ve metrobüsler servis dönüşü garajlarda iç-dış temizlikten geçirilerek sabah servise veriliyor.

İstanbulluların daha sağlıklı bir ortamda yolculuk yapmalarını sağlamak için işlem haftada bir güçlü ilaçlar kullanılarak tekrarlanıyor. Otobüsler ayrıca ayda bir detaylı temizlikten geçiriliyor.

Her gün temizlenen otobüsler, mikrop ve zararlı organizmalara karşı güvenli hale getiriliyor

Her gün milyonlarca kişiye hizmet veren İETT otobüsleri ve metrobüsler yolculara daha sağlıklı bir ortam sağlamak amacıyla detaylı şekilde iç-dış temizlikten geçiriliyor. Gece garajlarda uygulanan günlük rutin temizliğe ek olarak otobüsler haftada bir güçlü ilaçlarla dezenfekte edilirken, ayda bir kez de detaylı temizliğe tabi tutuluyor. Bu işlemler sırasında otobüslerin tüm iç yüzeyleri, tavan, yolcu koltuklarının arka-alt kısımları, camlar, reklam panoları, yolcu tutamak ve tutamak boruları, kapı üstleri, şoför mahalli, torpido, cam kenarları, yan ve tavan yüzeyleri, havalandırma kapakları, araç içerisindeki tüm metal yüzeyler parfümlü ve hijyenik temizlik malzemeleriyle temizleniyor. Otobüs içinde en son, zemin temizliği yapılıyor. Aracın zemini süpürüldükten sonra ilaçlı su ile en az iki kez temizleniyor, ardından da zeminde oluşmuş kalıcı lekeler özel bir solüsyon ile arındırılıyor. Dış temizlik için ise otobüsler dış yıkama fırçalarından geçiriliyor. Her gün rutin olarak araçlarda yapılan iç ve dış temizlik işlemleri en geç sabaha karşı saat 04.00'te bitiriliyor ve araçlar sabah servisine hazır hale getiriliyor.

Bu işlemlere ek olarak haftada bir detaylı dezenfeksiyon işlemine tabi tutulan otobüsler, ayrıca mekanik bakım öncesi ve sonrasında da temizleniyor. Kullanılan temizlik maddeleri uygulanan yüzeye uygun şekilde seçiliyor. Otobüslerin bağlı bulunduğu garajlarda gece geç saatlerde uygulanan temizlik ve dezenfekte işlemleri sayesinde araçlar her türlü mikrop ve zararlı organizmalara karşı güvenli hale getiriliyor.

Baraçlı: "İlaçlar Sağlık Bakanlığından onaylı ve kalite belgeli"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, her sabah sefere çıkmadan önce garajlarda iç-dış temizliği yapılan otobüslerin dezenfeksiyon işlemlerinin gece gerçekleştirildiğini belirterek, "Gün içerisinde seferlerini tamamlayan otobüsler garajda dezenfeksiyon işlemine tabi tutuluyor. İlaçlamayı uluslararası kalite belgeli ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı korozif, kanserojen ve genlere zarar vermeyen, cildi ve gözleri tahrip etmeyen maddeler ile yapıyoruz. Özel giysisi, maskesi, gözlüğü ve eldiveni bulunan çalışanımız, elindeki püskürtme cihazıyla yolcu tutamak ve tutamak boruları, koltuk ve kapı tutma yerleri gibi temasın yoğun olduğu yerleri ilaçlıyor." dedi. Baraçlı, ayrıca temizlik işlemlerinin İETT filosunda bulunan tüm otobüs ve metrobüs araçları için uygulandığını da ifade etti.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.