İdrardaki kan mesane kanserinin habercisi olabilir

İdrardaki kan mesane kanserinin habercisi olabilir

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demirtaş,'Mesane kanseri'nin ilk belirtisinin idrarın kanlı gelmesi ya da ağrılı idrar yapılması olduğunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, "hematüri" olarak adlandırılan idrardan kan gelmesi durumunun mesane (idrar kesesi) kanserinin habercisi olabileceğini belirtti.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, mesanenin duvarını yapan dokularda kaynaklanan kötü huylu tümör hücrelerinin mesane kanserine yol açtığını söyledi.  

Mesane kanserinde en sık karşılaşılan ilk belirtinin idrarın kanlı gelmesi ya da ağrılı idrar yapılması olduğunu vurgulayan Demirtaş, şu bilgileri verdi:

"Mesane kanseri erkeklerde kadınlara kıyasla daha yaygın olarak görülmektedir. Sigara, bazı meslek grupları, sağlıksız beslenme mesane kanserine yol açan etkenlerdendir. Sigara içenlerde mesane kanseri riski 3-4 kat daha fazladır. Pasif sigara içiciliği de benzer şekilde mesane kanseri için risk faktörüdür."

Demirtaş, tüm kanser hastalıklarında olduğu gibi ürolojik kanserlerde de hastalıktan değil, geç kalınmaktan korkulması gerektiğini sözlerine ekledi.


AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.