İdamları kaldırın çağrısı

İdamları kaldırın çağrısı

Mısır’daki idam kararları tüm Türkiye’de protesto ediliyor.

AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı’nın davetlisi olarak 22 Mart’tan beri Türkiye’de bulunan ve farklı şehirlerde partinin yerel seçim çalışmalarını izleyen bazı ülkelerin siyasi parti temsilcileri, Mısır’da 528 kişinin idama mahkum edilmesi kararına tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; “Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına ‘darbe’ dahi diyemediği bu süreç, dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Bu hafta ise 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Bu tamamen hukuksuzdur” ifadeleri kullanıldı.

Siyasi parti temsilcileri, uluslararası kamuoyunu, hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ettikleri açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Ayrıca, yeryüzünde yaşanan tüm vahşetlerin son bulması için de uluslararası kamuoyunu göreve davet ediyoruz.”

Açıklamaya 33 ülke temsilcisi imza attı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.