İdam kararları soykırım dizisinin yeni bölümü

İdam kararları soykırım dizisinin yeni bölümü

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, darbe karşıtlarına yönelik idam kararlarını "barışçıl halka yönelik soykırım dizisinin yeni bölümü" olarak nitelendirdi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), darbe karşıtlarına yönelik idam kararlarını, "barışçıl halka yönelik, soykırım dizisinin yeni bölümü" şeklinde nitelendirdi.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, idam kararlarının devrimci gruplar arasında korkuya neden olmayacağı savunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Milletlerin çöküşü, yolsuzluk adalet kalesine yani bağımsız yargıya ulaştığında başlar. Mısır yargısının düştüğü bu durum, ülkenin geleceğinde tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Söz konusu hükümler, hürriyetini kucaklayana kadar devrimden vazgeçmeyecek barışçıl halka yönelik, soykırım dizisinin yeni bölümü.

Darbe yönetimi gerek hapis cezaları gerek idam kararları olan kurmaca hükümlerle devrimci halk gruplarını korkutmaya çalışıyor. Herhangi doğru kanuni uygulamalara veya adil yargılama kurallarına dayanmayan bu hükümler, benzeri durumlardaki gibi başarısız olmaya mahkumdur."

Hürriyet ve Adalet Partisi'nden (HAP)  yapılan açıklamada da idam hükümleri, "yeni bir soykırım kararı" olarak nitelendirilerek, kınadı.

Minya Ceza Mahkemesi, "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanan, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında idam kararı vererek, dosyayı müftüye sevk etmişti.

Aynı mahkeme daha önce idam cezası verdiği 528 kişinin dosyasını da karara bağlayarak sanıklardan 37 kişi hakkında verilen idam kararını onayladı, 491 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdi. Sanıkların temyiz hakkı bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.