'İdam kararları Mısır tarihinde ilk'

'İdam kararları Mısır tarihinde ilk'

Mısır'daki Minya Ceza Mahkemesi'nin aralarında İhvan liderlerinden Bedii'nin de bulunduğu 183 kişinin idam cezasını değerlendiren Mısırlı hukuk profesörü Tarık el-Beşeri, 'Modern Mısır tarihinde bu kadar fazla sayıda kişi için idam cezası verilmedi' dedi.

 
Beşeri, "Modern Mısır tarihinde, bu kadar fazla sayıda kişiye idam hükmünün verildiği bir duruşma daha yaşanmadı" dedi. Alınan karara ilişkin şaşkınlığını dile getiren Prof. Beşeri, "Mahkeme, 183 kişinin idam cezasını oy birliğiyle onaylayacak kadar, sanıkların suçları kesin olarak işlendiğinden nasıl emin olabildi?" ifadelerini kullandı.
 
Minya Ceza Mahkemesi, bugün "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanan darbe karşıtı 683 kişiden 183'ü hakkında alınan idam kararını onamış, 2'si kadın 4 kişinin müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ve 496 kişinin beraatine hükmetmişti.
 
Mahkeme, hakkında idam kararı verilen, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişinin dosyasını 28 Nisan'da Mısır Müftüsü'ne sevketmiş ve son kararın 21 Haziran'da sanıkların yüzüne okunmasına karar vermişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.