İdam cezası geliyor mu? Başbakan Binali Yıldırım açıkladı

İdam cezası geliyor mu? Başbakan Binali Yıldırım açıkladı

Bugün grup toplantısında MHP genel başkanı Devlet Bahçeli'nin idam cezasıyla ilgili olumlu yanıt vermesi üzerine Başbakan Binali YIldırım konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte idam cezasıyla ilgili öne çıkan gelişmeler

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN'DAN OLUMLU YANIT

Uzun zamandır konuşulan idam cezasıyla  ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım Bahçeli'nin idam cezası için 'Ak Parti hazırsa biz de hazırız' teklifine olumlu yanıt verdi.

"İdam konusu Anayasal bir meseledir. Mutakabat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu bilinmelidir ki düzenleme geriye işlemeyecek."

"BAHÇELİ: MHP DÜNDEN VARDIR"

Bahçeli konuya ilişkin şöyle grup toplantısında şöyle konuştu; Cumhurbaşkanı 'idam' cezasına gönüllüdür, onaylayacağını beyan etmiştir. Başbakan da bunun mümkün olabileceğini söylemiştir. İdam cezasına bakışımız net ve bellidir. MHP, İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken, gökyüzü koalisyonu engellemiş hatta bizi yıllarca suçlamıştır. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, o halde bahaneye kaçak güreşmeye gerek yok. AK Parti hazırsa, MHP dünden vardır. AB komiserleri kendi işlerine baksın, bizim sözünü dinleyeceğimi tek merci Türk milletidir. Türkiye, Brüksel'den değil, Ankara'dan yönetilir.

 

Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.