İdam cezaları Londra'da protesto edildi

İdam cezaları Londra'da protesto edildi

Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezaları, İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi.

"İngiltere'de Yaşayan Demokrasi Taraftarı Mısırlılar BE4D" adlı organizasyon tarafından düzenlenen gösteriye katılan çok sayıda kişi, Mısır'ın Londra Büyükelçiliği önünde bir araya geldi. Gruptakiler,  Mısır'da yaşanan durumu İngilizce ve Arapça olarak "Mısır ağlama, senin ölmene izin vermeyeceğiz", "Asker devleti istemiyoruz", "Askeri yönetim düş", "Bak, Sisi demokrasiyi öldürdü" gibi sloganlar atarak protesto etti.

Gruptakiler, Mısır ve Rabia işaretinin bulunduğu bayraklar ile, "Ekmek, özgürlük, sosyal adalet", "Sisi katildir" ve "Mısır'da idamı durdurun" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteriye İngiltere'deki Türk toplumundan da katılım oldu. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Mısır halkına yanlarında oldukları mesajını vermek için eyleme katıldıklarını dile getirdi.

BE4D'den Mısır'daki idam cezalarına ilişkin yapılan açıklamada, uluslararası toplumun Mısır'da yaşananlara sessiz kaldığı ve insan hakları ihlallerini kasten belirtilerek, "Bu en büyük toplu yasal cezalandırma, kendilerini demokrasi ve insan hakları şampiyonu ilan edenlere darbe indiriyor" ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.