"İdam benim için bir şereftir."

"İdam benim için bir şereftir."

Mısır’daki darbe sırasında kızı Esma’yı kaybeden İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci, idam kararından sonra mahkeme salonunda yaptığı tarihi konuşmada, “Beni idam etmeniz benim için bir şereftir” dedi.

Mısır'da darbe ile yönetime gelen cuntanın mahkemesince yargılandıktan sonra idama mahkum edilen Muhammed Biltaci mahkeme salonunda tarihi bir konuşma yaptı. Kızı Esma'yı 2013'teki darbe sonrası askerin yaptığı katliamlarda kaybeden Müslüman Kardeşler liderlerinden Biltaci, adalet makamlarını tiyatro sahnesine çeviren kukla hakimlere de unutulmaz bir ders verdi. İşte o tarihi konuşma:

KIYAMET GÜNÜ İÇİN KANIT OLSUN

Biltaci: Allah'ın adıyla, Allah Resulüne selat ve selam olsun. Çok basit ve mantıklı anlatacağım. Ben, Muhammed Bedi ve Safvet Hicazi 25 cinayetten yargılanıyoruz. Siz bizim hakkımızda beraat hükmü çıkarsanız bile.

Hakim: Hüküm ancak Allah'ındır. Sen bize söyleyeceklerini söyle, Allah hakkını verecek.

Biltaci: Bu konuşmayı yapmamın nedeni, Allah katında kıyamet gününde bir kanıt olması içindir. Sadece ahiret için de değil, dünya döndüğü müddetçe bütün insanlığa kanıt olsun diye yapıyorum bu konuşmayı. Kimin Hakkın safında kimin ise batıl safında olduğunu bilsinler diye yapıyorum bu konuşmayı. Ben Muhammed Biltaci, 51 yaşındayım. Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesiyim. 50 yaşıma kadar hiçbir suç işlememişken son sekiz ay içinde birden ülkemde bana mafya muamelesi yapılmaya başlandı. Birçok cinayetle suçlanır oldum. Böyle saçmalık olur mu?

KIZIMIN ÖLÜMÜNDEN BAHSEDİLMEDİ

Hakim: Taleplerine gel

Biltaci: İzin verin konuşayım. Kızım öldürüldü, hiçbir soruşturma açılmadığı gibi kızımın ölümünden tek bir kelime dahi söz edilmedi.

Hakim: Yoksa mikrofonu alacağız

Biltaci: Benim bir tek talebim var ve bunun tarihe geçmesini istiyorum. Allah (cc) Kur'an'da sizin oturduğunuz yerde oturan Hz. Davut'a (as) hitaben buyuruyor ki; ''Ey Davut biz seni yeryüzüne halife kıldık. O halde insanlar arasında adaletli hükmet. Nefis ve hevesine uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Doğrusu Allah'ın yolundan sapanlara...

Hakim: Biltaci bu son...

Biltaci: "Hesap gününü unutmalarına karşılık çetin bir azap vardır" Sizden hiçbir şey talep etmiyorum. Vatanım için beni idam etmeniz, benim için büyük bir şereftir. Artık benim için vereceğiniz hükmün hiçbir değeri yoktur.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.