İçinde Risale-i Nurun da olduğu kütüphanesini bağışlamak istiyor

İçinde Risale-i Nurun da olduğu kütüphanesini bağışlamak istiyor

Kitaplarımı isteyen olursa adıma kayıtlı (0 534 575 73 51) numaralı telefonumu...

İstanbul’da yaşayan, yazı da baba ocağı memleketi Simav’da geçiren astsubay emeklisi Nuri Ercan (79), 60 yılda okuduğu 5 bin dolayında kitap, gazete, dergi ve mecmuayı başkaları gibi atmayıp biriktirdi.

Vatandaşların kitap kurdu diye lakap taktığı bir çocuk babası Nuri Ercan onlar benim dostum dediği 5 bin dolayındaki kitap dergi, gazete ve mecmuasını şimdi İstanbul ve Simav’daki evinde koyacak yer bulamamaktan şikayetçi.

Kitap Kurdu Nuri Ercan’ın dostum dediği kitapları arasında Bediüzzaman Said Nursi'nin risalelerinden Mevlana'nın Mesnevi'sine, Necip Fazıl Kısakürek'ten Aziz Nesin'e kadar farklı dünya görüşündeki şahsiyetlerin eserleri yer alıyor.

Kütüphanesi olmadığı için biriktirdiği kitaplarını yıllardır kolilerde sakladığını ifade eden Ercan, şimdi alan olsa kitaplarını bir kütüphane veya meraklılarına bağışlamak istiyor.

Okuyup biriktirdiği 5 bin dolayındaki kitaplarının büyük kısmını İstanbul’daki evinde, gazete dergi ve mecmuaları da Simav’daki evinde kolilerde sakladığını ifade eden Ercan, okuma merakının Simav’a bağlı Yeşilköy’de imamlık yapan dedesinden etkilenmesi sonucu ortaya çıktığını ve 60 yıldır okuduğu çeşitli kitaplarını belki bir gün birileri okur diyerek biriktirmeyi tercih ettiğini bildirdi.

Kütüphanesi olmadığı için biriktirdiği kitapları yıllarca kolilerde sakladığını ifade eden Ercan, “Şimdi evde boş vakitlerimde canım kiminle konuşmak isterse onun kitabını açık okuyorum. Sonuçta kitabını okuduğunuz kişinin bir nevi kendisiyle konuşmuş oluyorsunuz. Her sabah kalktığımda Allah ile konuşmak istiyorum. O zaman da Kuran-ı Kerimi açıp okuyorum. Sanki Allah ile konuşmuş gibi oluyorum” diye konuştu.

Farklı dünya görüşündeki şahsiyetlerin kitaplarını okumasının düşünce dünyasında herhangi bir savrulmaya neden olmadığını ifade eden Ercan, “Gençliğimde arkadaşlarım farklı görüşte kitaplar okumaya devam etmem halinde bir gün keçileri kaçıracağımı söylerlerdi. Oysa keçileri kaçırdığım falan yok. Aslında kişi farklı yazarların kitaplarını okumalı. Daha sonra bir durum muhakemesi yaparak doğruyu bulmalı. Ben öyle yapıyorum” dedi.

Evde koyacak yer bulamadığı kitaplarını Simav’da Kütüphaneye vermek istediğine de vurgu yapan Ercan, “Görevlilerden olumlu bir yanıt alamadım. Daha sonra da vaz geçtim. Halbuki benim kitaplarımdan herkes yararlanmalı diye düşünmüştüm” dedi.

Kitap Kurdu Nuri Ercan’ın bir çocuk annesi eşi Süheyla Ercan (69), “Ben de eşimle birlikte kitap okumaktan çok mutlu oluyorum. Kitap okuduktan sonra eşimle birlikte fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ancak tek sıkıntımız hem Simav’daki evimizde hem de İstanbul’daki evimizde yer kalmadı. Her taraf kitaplarla doldu. Ne kadar raf, depo varsa ağzına kadar kitaplarla dolu. Çoğunu da yıllardır kolilerde saklıyoruz. Atmaya yakmaya da kıyamıyoruz. Bozulacak diye de korkuyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Ercan, "Kitaplarımı isteyen olursa adıma kayıtlı (0 534 575 73 51) numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilirler. Tamamını ücret talep etmeden vermeye hazırım. Yeter ki benim gibi başkaları da kitaplarımdan yararlansın" diye konuştu.

iha

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum